CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde oylarının arttığını söyleyen Tanrıkulu, “Bu durum partimizin yerel yönetimlerde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Bu belediyelerden biri de Bornova Belediyesi ve Başkan Sındır’dır” dedi. Tanrıkulu ve Sındır, Bornova Vanlılar Derneği’nin açılışını da birlikte yaptı.

Bir dizi temasta bulunmak ve açılışlar yapmak üzere İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Başkan Sındır’ın Belediye Binası önünde karşıladığı Tanrıkulu’na CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı ve CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar da eşlik etti.

Sındır, ziyareti nedeniyle teşekkür ettiği Tanrıkulu’na Bornova Belediyesi’nin 4 yıldan bu yana yaptığı yatırım ve çalışmaları anlattı. 2009 yerel seçimlerini yüzde 49’luk oy oranı kazandıklarını hatırlatan Başkan Sındır, bu oranın bugün itibariyle yüzde 60’lar civarına çıktığını vurguladı. 

Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan aylık Bornova Gazetesi ile Bornova Dergilerini dikkatle inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bornova’da yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Tanrıkulu, “Belediye başkanlığını CHP’li isimlerin yaptığı şehir, ilçe ve beldelerde oylarımız giderek artıyor. Bu durum CHP’nin yerel yönetimlerde ne derecebaşarılı olduğunun en önemli göstergesi. Bu belediyelerden biri de Bornova Belediyesi ve Başkan Sındır’dır” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na, dördüncü hizmet yılına özel olarak hazırlanan kalem ve Yeşilova Höyüğü’nden çıkarılan tarihi eserlerin imitasyonlarını hediye etti.

 
Vanlılar Derneği’ne görkemli açılış

Bornova Belediye binasındaki ziyaretin ardından Bornova Vanlılar Derneği’nin açılışı töreni için hep birlikte Doğanlar Mahallesi’ne geçildi. Şiirlerin okunup, türkülerin söylendiği tören alanında halaylar hep birlikte çekildi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, BDP İl Başkanı Mikal Kamiloğlu, Bornova BDP İl Başkanı Metin Bildik, Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit ile Buca, Karşıyaka, Karabağlar ve Çiğli’deki Van derneklerinin başkanları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Abdullah Kolyiğit, Van Depremi’nin ardından Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır olmak üzere tüm Bornovalıların kendilerinin yanında olduğunu hatırlatarak, “Bornova Belediyesi her zaman ve her konuda destekçimiz oldu” diye konuştu. Başkan Sındır da hiçbir ayırım yapmadan Bornova’nın her noktasına hizmet götürdüklerini belirterek, “Bizler İzmir’de Vanlısı, Diyarbakırlısı, Çorumlusu, Balkan göçmeni ya da nereden gelmiş olursa olsun birlikte  kardeşçe, elele yaşıyoruz. Van Depremi’nde tüm Bornova yardım için seferber oldu. Biliyorum ki aynı şeyi Vanlılar da İzmirliler için yapar” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise demokratik anlayışın hakim olduğu her yerde barışın da olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Bornova Vanlılar Derneği’nin açılış kurdelası hep birlikte kesildi.
Editör: Haber Merkezi