Gözaltına alınan Çin ve Tayvanlı 82 şüpheliden 10'u tutuklanırken, 72'si sınırdışı edilip ülkelerine gönderilecek. Çetenin telefonla ulaştıkları Çin ve Tayvanlıları, Türkiye'de uygulanan yöntem gibi savcı ve polis yalanıyla kandırıp dolandırdıkları ortaya çıktı.

Urla'da bir banka ATM'sine dolandırıcılık amaçlı yerleştirilen aparatı fark eden polis, takibe aldı. Aparatı sökmek için gelen Çin vatandaşı 2 şüpheli gözaltına alındı. Çinlilere yönelik yapılan araştırmalarda Urla'da 6 villa kiraladıkları ortaya çıktı.

Bu villalara yönelik yapılan baskınlarda, toplam 82 kişi gözaltına alındı. Polis villalarda ele geçirilen Çince yazıları tercüme ettirmeye çalıştıkları sırada yapılan itirafla şebekenin kullandığı taktik ortaya çıktı. Şüphelilerin Urla'da kiraladıkları villalardan Çin ve Tayvan'daki mağdurlarını arayıp Türkiye'de uygulanan yöntem gibi kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları, ardından kandırdıkları kişilerin paralarını hesaplarına geçirttikleri saptandı. Yazışmalara göre çete elemanları milyonlarca dolarlık vurgun yaptı.

VİLLADA YALITIM SİSTEMİ YAPILDI

Bu arada uluslararası çete üyelerinin, kiraladıkları villaların içerisinde mağdurlarıyla telefondan görüştükleri sırada sesin gitmemesi içini yalıtım yaptırdıkları da ortaya çıktı. Çete üyelerinin bu faaliyetlerinde kullandıkları cep telefonları, laptoplar, masa üstü bilgisayarlar, yerli ve yabancı onlarca sim kartlar ve Çin ile Tayvan uyruklu 7 bin kişinin kimlik bilgileri ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bilgileri, interpol ve Çin makamlarıyla da paylaşıldı. Şüphelilerin 10'u tutuklandı, 72'si ise sınırı dışı işlemleri başlatıldı.


Editör: Haber Merkezi