Çorum Valisi Ali Çalgan, Osmancık Caddesi'ndeki Hilal Apartmanı’nda meydana gelen doğalgaz patlamasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 33 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Çalgan, yaralılardan 11'inin tedavisinin sürdüğünü, diğerlerinin ise taburcu edildiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Olayın detayları

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Çalgan, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu ve her türlü araştırma ile incelemenin devam ettiğini vurguladı. "Bina tamamen boşaltıldı. İçerde daha ayrıntılı tespitlerin yapılması için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyor. Olay yeri inceleme birimlerimiz de bölgeye girecek. Olay her yönüyle araştırılıyor" dedi.

Saniye Bora Fıçı AK Parti’ye geçti
Saniye Bora Fıçı AK Parti’ye geçti
İçeriği Görüntüle

Zarar gören vatandaşlar için destek

Vali Çalgan, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Evleri zarar gören vatandaşlar için kamu misafirhanelerinde konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.

Kaynak: İHA