Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
İçeriği Görüntüle

Danıştay ve Bölge İdare Mahkemeleri İçtihat ve Değerlendirme Çalıştayı, 22-24 Ekim 2026 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştaya, yargı teşkilatından çeşitli yöneticiler katıldı.

Çalıştay kapsamında İzmir’de bulunan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, İzmir Adliyesi’ni ziyaret etti. Yiğit, ziyaret sırasında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ve İzmir Adalet Komisyonu Başkanı ile bir araya geldi.

Yargı yöneticileri çalıştayda buluştu

Çalıştaya Danıştay Genel Sekreteri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile farklı bölgelerde görev yapan Bölge İdare Mahkemesi başkanları katıldı.

Şeref Defteri’ne adalet vurgusu

İzmir Adliyesi ziyareti sırasında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Şeref Defteri’ni imzalayan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, mesajında “Türk Milleti Adına” kullanılan yargı yetkisinin taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti.

Yiğit, adaletin mülkün temeli olduğu bilinciyle hukukun bağımsız, tarafsız, adil ve etkin biçimde tecelli etmesinin, yargıya duyulan güvenin güçlendirilmesinin yargı teşkilatının ortak görev ve sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Yargı mensuplarına başarı dileği

Cumhuriyet savcıları ve yargı teşkilatı mensuplarının özverili çalışmalarının hukukun üstünlüğüne ve adalet idealinin güçlenmesine katkı sağlaması temennisinde bulunan Yiğit, İzmir Adliyesi’nde görev yapan hâkimlere, Cumhuriyet savcılarına ve adalet personeline başarılar diledi.

Karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından ziyaret sona erdi.

Kaynak: İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu