Denizli'de, kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların yaşlı bir kadını yaklaşık 33 milyon lira dolandırması sonucu, 19 kişi tutuklandı. Şüphelilerin, yaklaşık bir yıl süresince kadın üzerinden gerçekleştirdikleri dolandırıcılığın ayrıntıları ortaya çıktı.

'Savcı' yalanıyla vurgun yaptılar 

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Merkezefendi ilçesinde yaşayan bir yaşlı kadının dolandırıldığına dair gelen ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalarda, dolandırıcıların kadına telefonla ulaşarak, banka hesapları ve mülklerinin terör örgütleri tarafından ele geçirildiği yalanını söyledikleri belirlendi. Şüpheliler, kadına mülklerini satmasını ve paralarını "devlet güvencesine almak" adına kendilerine vermesini önerdi.

Kandırılan kadın, Muğla, Denizli, Antalya ve Burdur'da bulunan daire, apartman ve arsalarını çok düşük fiyatlarla satmak zorunda kaldı. Ayrıca, evindeki altınlar da dolandırıcılar tarafından alındı. Kadının bankalara ve dolandırıcılara aktardığı toplam para miktarının 33 milyon liraya ulaştığı tespit edildi.

Yelkenli teknede 16’sı çocuk 64 düzensiz göçmen yakalandı
Yelkenli teknede 16’sı çocuk 64 düzensiz göçmen yakalandı
İçeriği Görüntüle

Eş zamanlı operasyonla yakalandılar

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık altı ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Antalya, Yalova ve Adana illerinde bulunduğunu belirledi. 30 Ekim’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.

10 kişi tutuklandı 

Denizli’ye getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA