Down sendromlu çocuklar, kalplerindeki sevgiyi kuşlara sığınacakları sıcak yuvalar yaparak gösterdi. Bornova Belediyesi, Ulusal Down Sendromlular Derneği ve Yeni Yüksektepe Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Mutlu Kuş Evleri Projesi"yle Bornova'da kuşların sığınacakları rengarenk yuvaları oldu. Bornova 183 sokakta bulunan parkın içinde yapılan etkinlikte, Ulusal Down Sendromlular Derneği'nde eğitim gören çocuklar 50 adet kuş evini boyayarak süsledi. Etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte boyama yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hazırlanan kuş evlerinin Bornova'daki parklara konulacağını söyledi.
Bornova Belediyesi, 'Aktif Felsefe' sloganıyla faaliyetlerini yürüten Yeni Yüksektepe Derneği ve Ulusal Down Sendromlular Derneği ile "Mutlu Kuş Evleri" projesine imza attı. Tahta kuş evleri, düzenlenen etkinlikte down sendromlu çocuklar tarafından boyanarak süslendi. Kuşların kış aylarında soğuk havadan daha az etkilenmeleri için 50 adet kuş evini Yeni Yüksekpete Derneği gönüllüleri ile birlikte boyayan çocuklar keyifli zaman geçirdi.

Etkinlikte çocuklarla birlikte boyama yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Down sendromlu karedeşlerimizin süslediği bu evler, ilçemizde bulunan parklara asılacak. Böylece hem kuşlara kış aylarında bir sığınak olacak, hem de çevreye güzel bir görünüm katacak" dedi.



Editör: Haber Merkezi