Dünya Bankası, Türkiye’nin elektrikli demir yolu taşımacılığını genişletme hedeflerine destek olmak amacıyla, Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi için 660 milyon dolarlık finansmanı onayladı. Sivas’ın Divriği ilçesi ile Kars arasındaki 660 kilometrelik hat, tamamen elektrikli ve modern demir yolu hattına dönüştürülecek.

Sera gazı emisyonları azalacak

Projenin, Türkiye’nin doğu ile batısı arasındaki lojistik bağlantıları güçlendirmesi ve kara yolu taşımacılığından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltması hedefleniyor. Dünya Bankası açıklamasına göre, proje tamamlandığında yıllık 72 bin 332 ton karbon emisyonunun önlenmesi ve 2060 itibarıyla bu miktarın 245 bin 835 tona ulaşması bekleniyor.

Ekonomiye ve istihdama katkı

Yük taşımacılığı kapasitesini 750 bin tondan 20 milyon tona çıkaracak olan proje, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars gibi sosyoekonomik açıdan ulusal ortalamaların gerisinde kalan illere büyük fayda sağlayacak. Proje güzergahında yaşayan 600 bin kişinin refahını artırması beklenen çalışmayla yerel firmalar ve tarım işletmeleri de desteklenecek.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, projenin Türkiye’nin lojistik merkezi olma hedeflerine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Demir yolu bağlantılarını modernize ederek, hem yerel ekonomileri canlandırabilir hem de ulaştırma sektörünün karbon salımını azaltabiliriz” dedi.

Banka işlemlerine dev zam: FAST, EFT, kredi kartı aidatları ve komisyonlar arttı Banka işlemlerine dev zam: FAST, EFT, kredi kartı aidatları ve komisyonlar arttı

Uluslararası işbirliği ve dirençli altyapı

Projeye Dünya Bankası’nın yanı sıra İslam Kalkınma Bankası ve Asya Kalkınma Bankası da finansman sağlıyor. Ayrıca, projenin aşırı hava olaylarına karşı dirençli altyapıya sahip olması planlanıyor.

Kaynak: AA