Avustralyalı milyarder Palmer, transatlantiğin orijinali baz alınarak yapılacağını belirterek, Çin kamu kuruluşu CSC Jinling Tersanesinde inşa edileceğini açıkladı. Palmer ayrıca Titanik II'nin orijinali kadar lüks olacağını, ancak son teknoloji ve güvenlik sistemleriyle donatılacağını ifade etti.

Geminin kuzey yarımküreden demir alacağını ve ilk yolculuğunu 2016 yılında İngiltere'den Kuzey Amerika'ya yapmasının planlandığını söyleyen Palmer, Titanik II'nin ilk yolculuğuna eşlik etmesi için Çin donanmasını davet ettiğini sözlerine ekledi.

Projenin duyurusu Titanik'in 15 Nisan 1912'de Atlantik Okyanusu'nda batmasının 100. yıldönümünden kısa bir süre sonra yapıldı. Kendi döneminde dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Titanik, White Star Line isimli gemi şirketi tarafından Belfast'ta inşa edilmişti. 5,2 milyar dolarlık servetiyle Avustralya'nın 5. zengini olan Clive Palmer'ın, Batı Avustralya ve Queensland'de çok büyük madenlere sahip olduğu biliniyor. Blue Star Line adlı kendi gemi şirketini kuran Palmer, Titanik II'yi 270 metre uzunluğunda, 53 metre yüksekliğinde ve 40 bin ton ağırlığında olmak üzere orijinaline uygun ölçülerde inşa edeceğini açıkladı. Geminin 840 odadan ve 9 güverteden oluşacağı bildirilirken, yapım aşamasında tarihi araştırma ekibi ile birlikte çalışılacağı belirtildi.

2016 yılında yolculuğuna başlaması beklenen Titanik II'nin ne kadara mal edileceği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.
Editör: Haber Merkezi