ABD'de Başkanlık yarışı, adayların birbirinin açıklarını ortaya serbesiyle devam ediyor. Son olarak Hillary Clinton'ın sağ kolu olan Huma Abedin'in kocası Weiner'ın seks yazışmaları ortaya çıktı. Soruşturma Clinton'a kadar uzadı. Son yapılan ankette de Clinton'ın oylarının düştüğü gözlendi.

8 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi ABD'de skandallar bitmiyor. Şimdi de Clinton'ın sağ kolu olan Huma Abedin'in boşanma kararı aldığı eşi Weiner ile ilgili yazışmalar ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı ortaya çıkan 650 bin email ile ilgili FBI'a soruşturma izni verdi.


"DEVLETE AİT GİZLİ BİLGİLER OLABİLİR" ŞÜPHESİ

Abedin ve Weiner'a ait elektronik cihazlar, FBI tarafından, Weiner'ın North Carolina'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli e-postalar gönderdiği iddiası üzerine açılan soruşturma sırasında ele geçirilmişti. Clinton'ın soruşturmasını etkileyebileceği düşünülen ve bu cihazlarda bulunan yazışmaların "devlete ait gizli bilgiler içerip içermediği" kontrol edilecek.

FBI yetkilileri, soruşturmanın ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadı.

Söz konusu e-postaların önemli bir kısmının Clinton'la ilgili olmadığı, ancak Demokrat başkan adayıyla ilgili olabilecek sınırlı sayıdaki e-postanın bile seçim sürecinde önem taşıyabileceği yorumları yapılıyor.


SON ANKETLER

ABD'de yapılan Washington Post-ABC News anketine göre, Clinton'ın sağ kolu Huma Abedin ile ilgili son e-posta soruşturması, Demokrat adaya büyük oy kaybettirecek gibi görünüyor.

28-29 Ekim tarihlerinde yapılan ankete katılanların yüzde 34'ü, bu soruşturma nedeniyle artık Clinton'a oy verme konusunda daha gönülsüz olduklarını belirtti.

FARK 1 PUANA İNDİ

Washington Post-ABC News tarafından 26-28 Ekim'de yapılan anket ise Clinton'a desteğin yüzde 46 ile Trump'ın (Yüzde 45) sadece 1 puan önünde olduğunu ortaya koydu. İki aday arasındaki farkın çift haneli sayılardan buraya kadar inmesi, Clinton için büyük darbe olarak yorumlandı.
Editör: Haber Merkezi