Gafları basına konu olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden senatoda sıkıldığında "Evde eşimle seks yapmak isterdim" sözüyle biliniyor...
Türkiye'de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerikalı siyasi gözlemcilerce "en başarılı gaf ustalarından biri" olarak tanımlanıyor. Senatodaki tartışmalardan sıkılıp evde karısıyla seks yapmak istediğini açıklayan Biden, Amerikan basınına yansıyan gaflarıyla da gündeme gelen bir isim.
İşte ABD Başkanı Obama'nın yardımcısı Biden'in unutulmayan gafları...
* "Chuck ayağa kalk da seni görsünler." Eylül 2008'de, Biden, Missouri Eyaleti Senatörü Chuck Graham'a aynen böyle dedi. Chuck Graham özürlü ve tekerlekli sandalyeye mahkûm yaşıyordu!
* "Hillary benim kadar, hatta benden de fazla Başkan Yardımcısı olma niteliğine sahip. Açıkçası, benden iyi." Biden bunu, Nashua'da bir toplantıda dile getirdi!
* "Borsa çöktüğünde Franklin D. Roosevelt televizyona çıkıp sadece açgözlülükten söz etmedi." Amerika'da borsa büyük krizle 1929'da çöktü ancak o zaman Roosevelt ABD Başkanı değildi!
* "Gururla arkadaşım diyorum. Birleşik Devletler'in yeni başkanı olacak adam. Barack Amerika." Biden 2008 kampanyası sırasında Barack Obama'ya böyle dedi!
* "John bana bak, son dakika ekonomi planları orta sınıfın karşı karşıya kaldığı bir numaralı sorunu çözmüyor. Barack'ın dediği gibi sorun 3 harflidir: J-O-B-S."
Bu sözcük Joe Biden 'in anadili olan İngilizce'de iş veya istihdamanlamlarında kullanılıyor ve 4 harften oluşuyordu.
"Ülkenin 2 numaralı adamı"
Joe Biden "intihalci" (aşırmacı) olmasıyla da tanınıyor. Biden, 1987'deki bir seçim kampanyasında İngiliz İşçi Partisi lideri Neil Kinnock'un sözlerini kullanmıştı.
KİMLİK KARTI
ADI: Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr.
DOĞUM TARİHİ: 20 Kasım 1942
DOĞUM YERİ: Pennsylvania, ABD
PARTİSİ: Demokrat Parti
MEDENİ HALİ: İkinci evliliği, 4 çocuk sahibi

Editör: Haber Merkezi