ABD Başkanı Donald Trump'ın sağ kolu olarak isimlendirilen eski Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon, Al Awsat'a konuştu.

Son zamanlarda Kuzey Kore ile olan gerginlikle ilgili açıklama yapan Bannon, Kuzey Kore kadar dikkat edilmesi gereken iki tehlikeli ülkenin daha bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin ABD için en büyük tehlike olduğunu iddia eden Bannon, hattan İran'dan bile daha tehlikeli olduğunu ileri sürdü.

Diğer tehlikeli ülkenin de Katar olduğunu belirten Bannon, Katar'a karşı yapılan boykot hareketini hatırlattı ve bu yüzden Trump'ı takdir ettiğini söyledi. Bannon, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Suudi Arabistan'ın Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti sonrası Katar'a boykot uyguladığını da hatırlattı.

Bannon, Katar'ın Kuzey Kore kadar tehlikeli olduğunu da sözlerine ekledi. Bannon, Trump'ın seçimi kazanmasında önemli bir paya sahip. Ancak başkan olduktan sonra Trump'ın kendisini görevden almaya hazırlandığına dair iddiaları duyan Bannon, ağustosta görevinden kendisi istifa etmişti.