ABD'de 60 yıl sonra hiç bir siyasi kariyeri olmayan bir isim Donald Trump başkanlık yarışını kazandı. Demokrat Aday Hillary Clinton ile çok çekişmeli bir seçim yarışı sürdüren Trump kazanan taraf oldu.

Trump'un zaferinin ilan edilmesinden sonra yeni başkan bir konuşma yaptı. Clinton'ın kendisini aradığını ve zaferinden dolayı kutlağını belirten Trump, Clinton'a müteşekkir olduğunu söyledi.

Konuşmasında birlik çağrısı yapan Trump, tüm ABD halkının başkanı olacağını iddia etti. Trump, kendisine destek vermeyenlerin de tavsiyelerini dinleyeceğini belirtti.

Amerikan rüyasını yeniden yaratacağını belirten Trump, kentleri ve altyapıyı güçlendireceğini söyledi. Bu sayede milyonlarca kişiye de istihdam sağlayacaklarını belirten Trump, ekonomiyi büyüterek, en kuvvetli ekonomi olacaklarını söyledi.

Düşmanlığın yerine işbirliğini tercih ettiğini de ifade eden Trump, kendileriyle anlaşmaya niyetli her ulusla anlaşacaklarını söyledi. Herkese karşı adil olacaklarını belirten Trump, düşmanlık yerine ortak paydada buluşma arayışında olduklarını da vurguladı.
Editör: Haber Merkezi