Sağlık Bakanlığı, 2026 yılında DUS sınavının iki kez gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Memişoğlu’nun açıklamasına göre sınav, 26 Nisan 2026 ve 1 Kasım 2026 tarihlerinde yapılacak. 2027’den itibaren sınav yılda bir kez uygulanacak.

DUS 2026 KAÇ KEZ YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun açıklamasına göre 2026 yılında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) iki kez uygulanacak.

  • 1. Dönem: Nisan 2026

  • 2. Dönem: Kasım 2026

2027 yılından itibaren ise DUS sınavları yılda bir kez yapılacak. Bakan Memişoğlu, yıllık kontenjan sayısında herhangi bir azalma olmayacağını belirtti.

Dus 2026 Kac Kez Ne Zaman

DUS 2026 NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) duyurusuna göre:

  • DUS 1. Dönem: 26 Nisan 2026

  • DUS 2. Dönem: 1 Kasım 2026

Bakan Memişoğlu, ek açıklamasında Nisan ayında yapılacak sınavın, bir defaya mahsus olarak 2026 yılında ikinci kez uygulanacağını ifade etti.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl sorgulanır?
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl sorgulanır?
İçeriği Görüntüle

GELECEK YIL DUS UYGULAMASI

2027 yılından itibaren DUS sınavı yılda yalnızca bir kez yapılacak. Bu uygulama, sınav kontenjanlarını etkilemeyecek ve planlarını yıllık olarak yapan adayları etkilemeyecek.