FİNANS EKSPRES

EBSO'da 'çözüm süreci' hassasiyeti

Abone Ol


VARLIK BARIŞI UYGULAMASINA DESTEK

Yorgancılar, Varlık Barışı uygulamasına destek verdiklerini belirterek, "Vergisini düzenli ödeyen işadamları istismar edilmesin. Yatırım yapanlara ekstra teşvik sistemi uygulanmalı ve haksız rekabet yaratılmamalı. Bu düşüncelerimi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le paylaştım. Şimşek de 'Yatırım için gelen vergi ödemeyecek' dedi. Aklın yolu bir. Tasarruf amacıyla gelen varlık barışının ülkeye bir faydası olmuyor. Yatırım sağlayacak olanın primi farklı olmalı" dedi.

ÜÇ ADAYA EŞİT MESAFEDEYİM


EBSO Başkanı Yorgancılar, meclis başkanlığına talip olan üç adaya da aynı mesafede olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dört yıl sizlerle çalıştım. Destek ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığı’na Salih Esen, Kani Aydoğdu, Hüseyin Arıcı talip oldu. Önümüzdeki süreçte kim kazanırsa kaybedenlerin kazananlara destek olacağını biliyorum. Gerek benim gerekse arkadaşlarımın bir aday üzerinde desteği yok. Üç aday da bizim için önemli. Haklarında hayırlısı neyse sizlerin desteği ne olursa saygılıyız. Üçüne de başarılar diliyorum. Benden yana hakkınız helal siz de hakkınızı helal edin."

SÜREÇTE KAYGILAR GİDERİLMELİ

EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, çözüm sürecinde kaygıların giderilmesi gerektiğini belirterek, "Birlik ve beraberlik çimentomuzun bozulmaması toplumdaki kaygıların net bir biçimde giderilmesi sürecin az sancı ile atlatılmasına neden olacaktır. Ülkenin birinci sorunu yeni anayasa diğer sorunu terördür. Bir diğeri ise tüketim. Kazandığımızdan fazlasını harcayan bir toplum haline geldik. Yunanistan örnektir. Dikkatli olmazsak onlar gibi üretmeyen ve kazandığından çok daha fazlasını harcayan bir toplum oluruz" dedi.

SON MECLİS POZU

2 Mayıs Perşembe günü Balçova Kaya Otel’de 09.00- 17.00 saatleri arasında sandık başına giderek yeni meclis üyelerini seçecek olan EBSO’da meclis üyeleri son meclis pozu verdi. Ender Yorgancılar başkanlık seçimine rakipsiz girerken Meclis Başkanlığı’na Salih Esen, Kani Aydoğdu, Hüseyin Arıcı talip oldu. Son meclis toplantısında, meclis üyelerine oy pusulası üzerinde nasıl oy kullanacakları gösterdi.