FİNANS EKSPRES

EBSO'da Yorgancılar yeniden başkan

Abone Ol
Esin Gençel-Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) yönetim kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegelerini belirleyen seçimler yapıldı. Tek başkan adayı Ender Yorgancılar’ın tek listeyle gittiği seçimlerde 130 meclis üyesinden 126’sı sandığa gelerek oy kullandı. Bir boş oy kullanılırken 125 geçerli oydan 115’i Başkan Yorgancılar’ın listesini onayladı. 10 kişi ise başkanın listesine çizik attı. Yorgancılar, 25 yıl aradan sonra iki kez üst üste seçilen ilk başkan oldu. EBSO’da üç adayın bulunduğu Meclis Başkanlığı’nda ise ipi 80 oyla Salih Esen göğüsledi. Kani Aydoğdu, 28 oy alırken Hüseyin Arıcı ise 13 oy aldı.

EBSO’nun yeni yönetimi ise, Ender Yorgancılar, İbrahim Gökçüoğlu, Erdoğan Çiçekçi, Hüseyin Vatansever, Haluk Tezcan, Muhsin Dönmez, Eyüp Sevimli, Ateş İlyas Demirkalkan, Deniz Gündüz, Kamil Porsuk ve Hakan Ürün’den oluşuyor. Ateş İlyas Demirkalkan, İ. Deniz Gündüz, Hakan Ürün yönetimdeki yeni isimler olurken en büyük sürpriz ise Eski Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi’nin yönetim listesinde yer almaması oldu. Yeni yönetimde kadın üyenin bulunmaması ise dikkat çekti.

 
Yorgancılar’dan tepki

Yorgancılar listesine çizik atan 10 kişiye ise “Kendi tercihleridir. 115 kişi beni desteklemiş. Herkesin beni desteklemesi söz konusu olamaz. İsmimi çizenler kendilerine güvenselerdi karşıma rakip olarak çıkarlardı” diyerek tepki gösterdi.

İzmirli sanayicilerin heyecanla beklediği seçimler saat 09:00’da başladı. EBSO binasında gerçekleştirilen ve 130 meclis üyesinden 126’sının oy kullandığı seçimlerde EBSO’nun 2013-2016 arasında görev yapacak yeni yönetimi belirlendi.

Örnek seçim benzetmesi

Yorgancılar, seçimin ardından yaptığı açıklamada son derece sakin bir seçim yaşandığını belirterek “Örnek bir seçim süreci yaşadık. Nasıl seçim yapılıyormuş herkes görsün. Bu durum geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaların hem şahsım hem de yönetim kurulu arkadaşlarımızın güveninin neticesinde oldu. Daha fazla sorumluluk aldık. Bu da EBSO’yu daha iyi yerlere getirecek. 2023 hedeflerine ulaşmada büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Meclis Başkanlığı adaylıklarını da değerlendiren Yorgancılar, “Üç adayımız kendilerini tanıttılar. Meclise yeni katılan adaylar için faydalı oldu. Kim seçilirse seçilsin kaybedenler bugün seçilen meclis başkanına destek olacak. EBSO geleneği bu çerçevede yürüyor. Kim kazanırsa kazansın EBSO kazanacak. Bayan üye sayısı çok azdı. Geçen dönem 4’tü bu dönem 5’e çıktı. Kadınların işgücüne katılımı ile bu sayı artıyor. Bizim için gurur oldu. TOBB’a da iki kadın delege ile gideceğiz” dedi.

 
Meclis Başkanı Salih Esen oldu

Yönetim Kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından yeni dönemin ilk meclisi, meclis başkanını ve başkanlık divanını belirlemek için toplandı. Ender Yorgancılar’ın kısa teşekkür konuşmasının ardından oylamaya geçildi. 3 adayın bulunduğu meclis başkanlığı yarışında 80 oy alan Salih Esen EBSO’nun yeni meclis başkanı oldu. Diğer meclis başkanı adayı Kani Aydoğdu 28 oy alırken Hüseyin Arıcı ise 13 oy aldı. Koltuğunu Nedim Uysal’dan teslim alan Esen, “Sanıyorum hayatımın en anlamlı günlerinden ve anlarından birini yaşıyorum. Yapacak olduğum işin önemini, hassasiyetini ve kutsiyetini biliyorum. Son derece sorumluluk isteyen bu görevi sonuna kadar sizlere layık olarak yapmaya çalışacağım” dedi. Meclis Başkan Vekilliği görevini ise 59 oyla Hakkı Attaroğlu ve 44 oyla Işın Yılmaz aldı. Katip Üyeliğe tek aday olan Sezai Aslan da bu görevi devraldı.