Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirilen lansmana birçok önemli isim katıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve diğer protokol üyeleri, lansmana destek veren isimler arasındaydı.

Efes Antik Kenti, bu uygulama sayesinde gece ziyaret edilebilen ilk ören yeri olma özelliğini taşıyor. Tarihi alanlar ve ören yerleri, gece müzeciliği ile yeni bir soluk kazanıyor.

Vali Elban'ın Açıklamaları

Vali Elban, lansmanda yaptığı konuşmada, gece müzeciliği uygulamasının tarihi alanlarda bu yıl ilk kez hayata geçirildiğini belirtti. Efes'in, bu tür bir uygulama için ideal bir lokasyon olduğunu vurgulayarak, bu sayede ziyaret saatlerinin genişlediğini ifade etti.

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 12.18.58 Ca20B9Ea

Başkan Ceritoğlu Sengel'in Değerlendirmesi

Başkan Ceritoğlu Sengel, Efes Antik Kenti'nin gece saatlerinde ziyaret edilebilmesinin heyecan verici olduğunu belirtti. Bu uygulamanın, Efes Selçuk'un turizm potansiyelini artıracağını ve bölgenin tanıtımına olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Vali Elban'dan gençlere | Cumhuriyet Meydanı'nı dolduralım Vali Elban'dan gençlere | Cumhuriyet Meydanı'nı dolduralım

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 12.19.13 C0874A37

Gece Müzeciliği: Yeni Bir Deneyim

"Tarihin Işığında Yeni Bir Deneyim" sloganıyla başlayan gece müzeciliği uygulaması, ziyaretçilere tarihi ve kültürel mirası geceleyin keşfetme fırsatı sunuyor. Bu yeni deneyim, Efes Antik Kenti'ni ziyaret edenler için unutulmaz bir tecrübe olacak.

Editör: Egemen Sayın