Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim protokolü çerçevesinde, sosyal hizmet alanında çalışan profesyonellere yönelik önemli bir eğitim gerçekleştirildi. “Görüşme Becerileri, Vaka Kavramsallaştırma, Psikolojik Dayanıklılık ve Direnç” başlıklı eğitim, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonunda düzenlendi.
Eğitimde neler öğrenildi?
Eğitim, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Sönmez’in katılımıyla başladı. İlk sunumunu, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Ulu yaptı. Doç. Dr. Ulu, eğitimde “Görüşme Becerileri ve Vaka Kavramsallaştırma” konularına detaylı bir şekilde odaklanıldığını belirtti. Katılımcılara empatik dinleme, etkili soru teknikleri, beden dili ve iletişim engellerinin nasıl aşılacağı gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı. Ayrıca, vaka kavramsallaştırma yöntemleriyle, sosyal hizmet uzmanlarının karşılaştıkları sorunları derinlemesine analiz etme yetkinlikleri geliştirildi.
Psikolojik dayanıklılık ve direnç eğitimi
Eğitimde, psikolojik dayanıklılık ve direnç konularına da yer verildi. Sosyal hizmet profesyonellerinin, karşılaştıkları zorluklar karşısında nasıl daha dirençli ve dayanıklı olabileceklerine dair teorik ve pratik bilgiler verildi. Katılımcılar, bu sayede stresle başa çıkma becerilerini artırarak, daha sağlıklı bir iş yapma süreci geçirmeyi öğrendiler.
Katılım belgesi ile başarıya adım atıldı
Eğitim süresince verilen bilgiler, katılımcılara etkili iletişim kurma, vaka analizini derinlemesine yapabilme ve psikolojik dayanıklılığı artırma gibi konularda önemli yetkinlikler kazandırdı. İki gün süren yoğun eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara, katılım belgesi verildi.