Türkiye'nin sektöründe öncü şirketlerinden MNG Kargo, 10'uncu yılına özel olarak geliştirdiği 'Aç Kanatlarını Türkiye' projesiyle  üretim, ihracat ve istihdamını destekleyen bir projeye imza atıyor. 'Aç Kanatlarını Türkiye' projesi kapsamında, her biri alanında uzman bir ekip, MNG Kargo TIR'ı eşliğinde Anadolu'nun 26 ilini gezecek ve her ilin sanayi, ticaret, küçük-orta işletme ve esnafının işlerini geliştirmelerine yeni açılımlar sunan bilgilendirme toplantıları ile ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. İlki İzmit'te gerçekleştirilen Aç Kanatları'nı Türkiye projesi kapsamında, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek 82 günlük etkinlikler döneminde, 5.950 km. yol kat edilerek, 26 ilin iş dünyası temsilcilerine ulaşılıyor.

Ücretsiz danışmanlık hizmeti

Anadolu turu kapsamında yer alan uzman ekip, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma ve gider tasarrufu ile pazara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık hizmetleri veriliyor. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) uzmanları, Sınai Haklar Uzmanı, Dış Ticaret Uzmanı ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bilgilendirme malzemeleri ile donatılmış MNG Kargo TIR'ında, firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek ekipte yer alıyor. Her ilin üretim dinamiklerine ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konulara göre en son güncel bilgilerin paylaşılacağı Anadolu turunda, ücretsiz danışmanlık hizmetiyle birlikte, oluşturulan Danışmanlık Havuzu'nda yer alan özel ve kamu sektörü kuruluşlarından isteyenler, bizzat destek alıyorlar.

MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut'un verdiği bilgiye göre, 26 ilde iş dünyası ile buluşma noktası MNG Kargo TIR'ı oluyor. TIR, iş dünyası ile kolay buluşulabileceği ilin merkezi bir noktasında konuşlanıyor. Projeye destek sağlamak amacıyla 26 ilin valilik, belediye, ticaret odası, sanayi odası ve sivil toplum kuruluşları ile görüştüklerini söyleyen Aslan Kut, e-mailing, tele-marketing, yerel ve ulusal radyo ve televizyon kanalıyla duyurulan projenin tanıtımında, el ilanları, broşür ve SMS desteğinden yararlandıklarını belirtti.






Editör: Haber Merkezi