Jeotermal enerjinin geldiği nokta, yapılacak yeni yatırımlar konusunda bilgi veren Genel Müdür Sinan Arslan, Balçova ve Narlıdere'ye 28 bin konut eşdeğeri enerji verdiklerini, 16 bin 500 abonelerinin bulunduğunu, yaz aylarında 12 kilometre hatta yenileme yaptıklarını söyledi.

2012'de jeotermal enerji fiyatının TÜFE kentsel yerler endeksi oranında yüzde 5.93 arttığını belirten Arslan, "Yapılan güncelleme sonrası metrekare hesabı üzerinden ısınan abonelerin 9.24 TL olan metrekare ısınma fiyatı 9.79 TL'ye, kalorimetreyle ısınan abonelerin birim fiyatı da 5.05 TL'den 5.35 TL'ye yükseldi" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı uyarınca abonelerin tamamının Mayıs 2012'ye kadar kalorimetre takması gerektiğini hatırlatan Sinan Arslan, "Kalorimetre ortalama yüzde 40 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

4 bin 400 konuta daha
Balçova'nın Çetin Emeç ve Teleferik mahallelerinde 4 bin 400 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını açıklayan Arslan, "Bu mahallelerde zorda kaldığımız durumlarda abonelerin ısınma ihtiyacını doğalgaz desteğiyle sağlayacağımız yeni sistem uygulayacağız. Şirketimizi doğalgaz abonesi yapıp, verdiğimiz enerjinin yetmeyeceği durumlarda abonelere verdiğimiz suyu doğalgazla ısıtacağız. Bunun için de 1 Ocak 2012'den itibaren talep toplamaya başlayacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi