12 Haziran Genel Seçimleri'nde CHP'den parlamentoya girmek için partinin kapısını çalan eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği eski Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın, izmir'den aday gösterileceği söylentileri kulisleri hareketlendirdi. Cihaner ve Tarhan'ın 3 büyük kent için müraacat etmelerine karşın, Genel Merkez kulislerinde her iki ismin de İzmir'den listeye girecekleri yüksek sesle dillendiriliyor.

Kontenjanlar belli değil

Aday adayı başvurularının sona erdiği CHP'de, henüz kimlerin hangi illerden kontenjana gireceği açıklanmadı. Eski başsavcı Cihaner, başvurusunu yaptıktan sonra 4 kentten adaylık istediğini ve bunlardan birinin İzmir olduğunu açıklamıştı. Cihaner başvuru sonrası "İstifa ederek siyaset yolunda ilk adımı atmıştım, bu da ikinci adımı. Tabii ki bundan sonrası partinin yetkili organlarının takdirinde olacak. Ben özellikle CHP seçmeninin, CHP'ye destek verenlerin yoğun talepleri ve davetleri üzerine bu kararı verdim" demişti. Cihaner, milletvekili aday adaylığı başvuru formuna ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana illerini yazdığını duyurmuştu.

'İthal aday'a tepki

CHP kulislerinde Cihaner ve Tarhan isimlerinin yüksek sesle dillendirilmesi ise İzmir'den başvuruda bulunan 355 aday adayı arasında endişeli bekleyişe neden oldu. İzmirliler, bir yandan 26 kişilik milletvekili aday listesine girebilme mücadelesi verirken, diğer yandan Türkiye çapında tanınmış isimlerin listenin ilk sıralarını kapmasından kaygı duyduklarını kulislerde ifade ediyor. Aday adayları, Genel Merkez'in kent dışından bir veya iki ismi liste başına getirmesine tepki vermese de, İzmir listesi için dışarıdan çok sayıda ismin geçmesi ise ithal aday korkusuna neden oluyor.

Saadet Partisi, Hoca'nın kızı için İzmir'i düşünüyor

Saadet Partisi (SP), merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'a adaylık teklifi götürdü. SP, merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih'in askerlik sorunu nedeniyle seçimler öncesi adaylık teklifini Erbakan'ın küçük kızı Elif Erbakan'a yaptı. Genel Başkan Mustafa Kamalak, halen SP GİK üyesi olması, eğitimi ve küçük yaşlardan itibaren partide görev alması nedeniyle teklifi Erbakan'a bizzat kendisi yaptı. Elif Erbakan'ın türbanlı olması nedeniyle seçmene mesaj verilmesi de hedefleniyor.

İllerden teklif var

Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Erbakan'ın partinin belirlediği süreçte başvuruda bulunmadığını, genel başkanın kendisine adaylık teklifinde bulunduğunu belirtti. Akdağ, 'Başvuru partinin teamülüdür. Hukuken zorunluluğu yok. Elif Erbakan'ın da teşkilatın isteği noktasında talebe olumlu cevap vereceğini tahmin ediyorum' dedi. Ağdağ, tüm Büyükşehirlerden Elif Erbakan'ın adaylığı noktasında talep olduğunu belirterek, 'İzmir, İstanbul, Ankara ya da Konya da olabilir' diye konuştu. Erbakan'ın eşi Mehmet Altınöz ise 'Aile olarak biz davamızın neferiyiz. Çok şükür. Teşkilatlarımız, yıllardır ailemizin fertlerine gerek milletvekilliği gerekse belediye başkan adaylığı için devamlı talepte bulunmuştur. Bu bir teveccüh. Biz bu konuda zaten milletvekili gibi çalışıyoruz' dedi. SP'ye adaylık için de 1742 başvuru geldi.

Editör: Haber Merkezi