Uzun yıllar önce hemen hemen herkesin, daha doğrusu şu anda yaşları 30, 35 olanların daha iyi bileceği yazılı chat sitelerini bir anımsayalım. Neler vardı değil mi? Türkdünya, Mynet, TTnet gibi sohbet sunucuları on binlerce kişinin, yeni arkadaşlıklar kurmak, sohbet etmek amacıyla girdikleri muhabbet odalarıydı. İyi veya kötü bir çok anılarımızı geçirdiğimiz bu tür siteler artık eskisi kadar popüler olmasalar da halen aktifliklerini sürdürüyorlar. Yukarıda saydıklarımızın hepsi kapandılar ama bayrağı şu anda taşıyanlar da önemli çalışma ve yatırımlar yaparak kullanıcılarına daha güzel bir mekan yapıp, IRC sohbet sunucularını yeniden dizayn etme çabasındalar.

Sosyal ağların büyük bir hızla yayılmaları, whatsapp, skype, instagram gibi uygulamaların akıllı telefonların içlerine kadar girmeleri, sohbet sitesi sektörüne büyük bir sekte vurmuş görünüyor. Çünkü bu irc sunucuları eskiden bu yana yalnızca yazılı olarak karşıdaki kişi ile anlık olarak mesajlaşabilme imkanı sunmasından dolayı, pek çok sosyal ağ ve uygulamanın gölgesinde kalmış gibi görünüyor.
 

Bu şekilde sizlere genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, bu sektörden gelen ancak 12 yıldır kesintisiz bir şekilde IRC sohbet odaları hizmeti sunan bir chat sitesini tanıtacağız. Sektörünün aksine, muhteşem yeniliklerle adeta bir devrim yapan Sohbet.Biz isimli bu web sitesi, sizlere yazılı chat yapmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Uygulanan ve hayata geçirilen projeleriyle birlikte tamamiyle kullanıcı odaklı, spekülatif olmayan ve net bir şekilde her giriş yapan kullanıcının memnun olarak ayrıldığı bir yapıdan bahsediyoruz. IRC sohbet alemini yeniden toparlama ve dizayn etme anlamında önemli aktörlerden olduğunu kanıtlayan Sohbet.Biz sizlere çok farklı bir chat hizmeti sunmaya aday görünüyor. En önemli yenilik ise siteye ilk giriş esnasında karşımıza çıkıyor. Bugün girdiğimiz ve kullandığımız tüm sosyal ağlar ve uygulamalar, bizlere ait olan kişisel bilgilerimize erişmeyi adeta bir kayıt koşulu gibi göstererek deyim yerindeyse esaret altına alabiliyor.

Kayıt olan kullanıcılardan alınan bilgilerin istihbarat birimlerince kullanıldığı da yine çıkan spekülatif haberler arasında. Gelelim Sohbet.Biz'in buradaki farkına arkadaşlar. Sohbet kanallarına girip, yeni insanlarla tanışıp chat yaparken, ilk başta giriş esnasında yapmanız gereken, kendinizi odaları içerisinde ifade edebileceğiniz bir nickname seçip giriş yapmak olacaktır. Hiçbir bilginize ihtiyaç ve gereksinim duymayan web sohbet sitelerini tercih etmeniz sizlerin şahsi güvenliğiniz için olmazsa olmazlardan olmalıdır. Tüm ziyaretçilerimizi Sohbet.Biz isimli chat yapma sitesine davet etmekteyiz.

Editör: Haber Merkezi