POLİTİKA

Ercan Tatı aday adaylığını açıkladı

Abone Ol

 ‘AKP İktidar bizi 13 yıldır öyle bir tünele soktu ki tünelin sonu karanlık bir yol. Her an başımıza ne gelecek diye insanlar korku içerisinde. Ama tünelin sonunda ışık artık görülmeye başlandı. Bu ışıkta artık Cumhuriyet’in ışığıdır. Halkımızla birlikte karanlığı artık yırtacağız’

Ön Seçimden Sonra Sizlerin Sesi Olacağım

Ön seçimden çıktığı takdirde örgütün sesi olacağını belirten Tatı  şöyle devam etti: ‘Önümüzde 29 Mart’ta olacak olan bir seçim var. Üyelerimizin sağduyusuyla hep beraber sonuçları göreceğiz.29 Mart’ta örgüt görmek istediği adayı seçecek. Ercan Tatı olarak seçilirsem zaten sesiniz olacağım. Ülkemizin tek gerçeği şuanda CHP iktidarıdır. Arkamda gördüğünüz gibi Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Kemal’in fotoğrafından başka kimse yok. Şimdi kadın arkadaşlarımızı yanıma çağıyorum. Kadınlarımızı erkeklerin alkışlamasını istiyorum. Şimdi de sıradan hale gelen kadın cinayetlerine çanak tutan hükümete karşı bir protesto alkışı istiyorum. Bu alkışın sesi her yerden duyulmalıdır. Bu protesto alkışı bir kadın yüksek sesle kahkaha atamaz diyen hükümet yetkilerine gitmelidir’

Buca'da son beş yılda ilk kez kapalı bir yüzme havuzu, Kültür Merkezi yapımını gerçekleştiren, yüzlerce park ve rekreasyon alanının yapımını tamamlayan, yoksul öğrencilerin eğitim hayatına önemli katkılar sağlayan projeleri gerçekleştiren, ilçede ilk kez yapılan "Üç Fidan Anıtı ve Srebenitsa Soykırım Anıtı'yla tarihe geçen Ercan Tatı, Cumhuriyet Halk Partisi ve Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden ödün vermemesi ile tanınıyor. Ercan Tatı, CHP Gençlik Kolları'nda başladığı siyaset yaşamını bu kez milletvekili olarak "Halka Hizmet" olarak gerçekleştirmek istediğini belirtirken,  Selanik kökenli bir Aile'nin Buca'da doğan bir çocuğu olarak "Balkanlar'dan Buca'ya" sloganıyla da hem Bucalı yurttaşlardan hem de Balkan göçmeni hemşehrilerinden yoğun destek alacağı inancında.

Buca’da çok şey değişti

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son beş yılda Buca'nın marka bir kent olması yolunca çok büyük değişimler yaşandığının da altını çizerken şöyle konuştu:
“Buca’da okullar değişti, camiler değişti, cem evi değişti. Buca’da parklar değişti, pazaryerleri değişti. (Koskoca üniversite kentinin bir tiyatro salonu yok)  diyenler artık bunu diyemiyor artık. 370 kişilik bir tiyatro salonumuz var. Buca’nın artık çok amaçlı bir hizmet binası var. Buca’da artık olimpik bir yüzme havuzu var. Buca muhtarları artık kıyıda köşede kahvede muhtarlık yapmıyor, kendilerine ait bir muhtarlık binaları var. Ve Bucaspor artık acaba amatöre düşer mi diye düşünülmüyor. Bucaspor ne zaman süper lige çıkacak diye  konuşuluyor. Bucaspor’u da buralara getirdik. Herkes düne kadar Buca için otel şehir derken biz değişen büyüyen yaşayan bir şehir yarattık. Bunu görmeyende görüyor."

Size minnettarım

Başkan Ercan Tatı, annesinden sade bir birey olarak doğduğunu, 5 yıl önce halkın oylarıyla adının önüne “Belediye Başkanı” unvanı eklendiğini de hatırlattı,“Sadece bir birey olarak doğdum ve Buca halkı adımın önüne başkan diye bir unvan kattı.  İlçemde yaptıklarım ile gururla dolaşıyorum.  Şimdi de bu kentte CHP Bayrağını Buca'da olduğu gibi en yükseklere dikilmesi için elimden geleni yapacağım. Bunu CHP üyesi partililerimin izniyle gerçekleştirmek istiyorum. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Daha önce de konuşmalarımda söylediği gibi İşimiz Buca Gücümüz Buca, İşimiz İzmir gücümüz İzmir İşimiz Türkiye  gücümüz Türkiye. İşimiz Cumhuriyet  Gücümüz Cumhuriyet . Bu ilkeler her zaman bizim ışığımız oldu."