Turgay Kılıç HaberEkspres - Dr. Kasapoğlu, gündemdeki konular üzerinde çarpıcı açıklamalar yaparak “Yönetici olduysanız hiçbir şekilde bahanelerin arkasına sığınamazsınız. Yönetici olduysanız ona göre plan ve programla gayret göstermelisiniz” dedi.

İl Başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya gelen AK Parti İl heyeti, gündemi değerlendirirken seçim sonrasında yaşananlara dikkat çekti. AK parti İl Başkanı Bilal Saygılı: “Seçim süreci geçirdik. Bu seçim sürecinde bakanımız olmak üzereBüyükşehir BelediyesiBaşkanadayımızHamzaDağEfendi ve birçok vekilimiz ve davaarkadaşlarımız yoğun tempolu seçim atmosferi geçirdik. Bu seçim sürecinde ve sonuçları itibarıyla ciddi şekilde ders ve masajlar aldığımız mesajları da yerine ulaştığını gördük” dedi.

Saygılı, “Bu mesajları da doğru şekilde anlaşılması ve doğru adımların atılması için de ciddi mücadele eve kararlar aşamasındayız. 2024 yerel seçimlerinde ise Türkiye’deve İzmir’imizde tabii ki kazanan mı kaybeden mi gibi bir ayrım yapmaktansa İzmir’imizinkazanmasını arzu ettik. Yine ne yazık ki ‘ceketimizi koyarsak kazanırız’ mantığıhakim olduğu ve projelerin olmadığı bir yerde İzmir’imizin bu gün ve yarını ile geleceği ile ilgili ciddi projeler ortaya koyarken 28 ilçenin de çok az farklarla ilk 10 ilçelerdeise yüzde 7 -10 arasında fark olmasına rağmendiğer ilçelerde ise milimetrik bir fark olduğunu gördük.

2019 seçimlerinden sonra pandemi ve global bir ekonomik krizle Ukrayna-Rusya savaşı ile bölgedeki huzursuzluk ülkemizi ve Türkiye’yi ekonomide olumsuz etkiledi. Bunun üzerinde Kahramanmaraş depremi ve 100 milyar dolar üzerinde masrafla zaiyata neden olan ve ülkemizin acılarının üzerine seçim atmosferine girdik. Bunu bir dizi film gibi görüp atlatıp unutacak değiliz. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinden demokrat ve ekonomik alanında yara almadan sürdürdüğümüzü görüyoruz. İzmir bu süreçte çok olumlu ve iyi sonuçlar alacaktır” ifadesine yer verdi.

13D12C82 A9E0 496F 9810 C5098951Bdac

‘Demokratik olgunluğumuzu yukarı taşıdık’

AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye, milli gücünü ve demokrasi gücünü her daim yukarı taşıyan bir ülke. Doğu ve Batı’sıyla halkımız sandıklara koştu ve her zamanki gibi milletimiz ne derse başımızın tacı dedik. En saygı duyduğumuz irade de milletimizin iradesidir. Türk demokrasinin gücünü 31 Mart’ta bir kez daha ifade etmiştir. Huzur için bu seçimi gerçekleştirdik, şaibe ortaya kaymaksızın gerçekleştirdik ve demokratik olgunluğumuzu yukarı taşıdık.

‘İzmir’ hayallerinin peşinde olacak’

Seçim tablosundademokratik olgunluk ve şölen var. Burada ise büyük emekler var. Kurum ve kuruluşlarında emekleri var. İzmir’imizi yerel yönetimlerde gerçek belediyecilikle tanıştırmak vardı. Hayallerimizde ise ısrarcıyız ve inançlarımızın da peşinde yürüyeceğiz.  Bu vesile ile seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ve seçilen tüm belediye başkanlarına başarılar diliyorum ve tebriklerimi iletiyorum. İzmirBüyükşehir Belediyesi ve ilçelerde bize düşen ne varsa İzmir’le ilgili ve değerli halkı, gençleriyle ilgili hayırlı iş ne varsa her daim onu en hızlı şekilde gerçekleştirmenin peşinde olacağız. Bu yüzden teşkilatımız her zamanki gibi heyecanla, inançla İzmir hayallerinin peşinde olacak. Bizler ise refleksleri güçlü olan bir partiyiz. Milletin mesajlarını doğru okuyan bir partiyiz. Bu süreçleri de değerlendirerek ve okuyarak reflekslerimizi ortaya koyacağız. İzmir hayalleri noktasında büyükşehirde HamzaDağ ve 30 ilçe Başkanlarımız büyük gayretler ortaya koydu.

5Dd9Cf53 Bf2D 4C40 A5D2 91B8156594Eb

‘Gayretleri destekleyeceğiz’

İzmir’inçokçalışılması gerektiği, güvenli binalar olması gerektiği ve deprem konusunda ciddi çalışmalar yapmak düşüyor. İzmirlinin yaşam kalitesi, sosyal belediyecilikle ilgili, kadın, genç ve çocuklarına dair ciddi faydalar ortaya koymak gerekiyor. Seçilenlere bu sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu ve bunu da takip edip gayretlerini de destekleyeceğiz.

Cumhuriyetimiz 100. Yılını aşıp yeni bir 100 yılına geçti. Nice badireler atlattı, mücadeleler verdi. Demokratikolgunluğun önüne çok engeller çıkarıldı. 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. AK Parti ve Erdoğan ile birliktedemokrasi adına bir yükseliş trendi başladı. 28 şubatta yürütülen tankları, milletin iradesine küçümseyen anlatış ve kibirli bakışları biliyoruz. And olsun 22 yıllık mücadelemizdehiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her türlü engeli milletin iradesiyleaşacağız. Bu güç ise hayatın her alanını etkiler. Demokrasinin güçlüyse, milletin sesi gür bire şekilde ifade ediliyorsa, milletin kararının üzerinde bir hegemonya yer edinemiyorsa hayatın er alanında güçlü olur ve engelleri aşarsınız. 22 yıllıkAKP iktidarı en güçlü şekilde ispatladı.

‘Gençler ülkenin umudu’

Bunları da hissediyoruz ve bunları da birlikte aşacağız. Biz milletimizin refleksleriyle e mesajıyla hareket ettik. Kimseyi küçümseyenlerden de olmadık. 22 yılda 10’larca seçim oldu. Ne mazeretlerle muhalefet karşımıza geldi, çöplüklere gidip ölüler oy kullanıldıdediler. Halk, kömür ve simitle kaldırıldı dediler. Tüm bahaneleri üretecek geldiler. Bizler bahaneleri örmek için hareket etmedik. Adalet, özgürlükler, kalkındırma noktasında heyecan duyduysak aynı şekilde çalışmaya, üretmeye gayret edeceğiz.

AK Parti'den Cemil Tugay'a otopark tepkisi AK Parti'den Cemil Tugay'a otopark tepkisi

Önümüzde 4 yılı aşkın bir süreç var. Türkiye 100 yılı sürecimizin başındayız. Göreceksiniz çok kısa zamanda ekilen tohumların meyve verdiğine şahit olacağız.Bakanlık döneminde ve şimdi de gençler en büyük yol arkadaşımız oldu. Kimi zaman hararetli tartışmalarla oturduk konuştuk ve çatır çatır kendilerini ifade ettiler. Kimi zaman bizi yönlendiren gençler de oldu. Her alanda gençlerle temas halindeydik. Bu süreçlerde çok farklı gençler tanıştım. İnanın ki tüm gençlerimizle gurur duydum. Onların boş hayaller içinde olmadığını gördüm. Bizler ise bu ülkenin en büyük potansiyeli olan gençlerin farkında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu yüzden gençlerimiz bu ülkenin değil insanlığın umududur.

Cumhurbaşkanımız Gazze konusunda her zaman yüreğini ortaya koyan bir lider. Tavrımızıçok net. Kimsenin karalamasına müsaade etmedik ve etmeyiz. Oradaki zulüm ise kısa sürede son bulacak.

Önceki gün Göztepe’nin sevincini yaşadık. Bu vesileyleGöztepe’yi gönülden tebrik ediyorum. Yeni sezonda Süper Lig ve Avrupa’da nice başarıla diliyorum. Onların mutluluğu, bizlerin de mutluluğudur. Gürsel AkselStadıSüper Lig’e çok yakışacak. İnanıyorum ki yeni başarı ve mutluluklar yaşanacaktır.

Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bu vesile ile ülkemiz ve milletimiz için gayretle, özveriyle çalışan tüm emekçiler in günün kutluyorum. Bugün tüm dünyada ve emekçiler için daha hakkaniyetli, daha adaletli çalışma koşullarına vesile olsun.

7A089744 535C 4774 8990 0De74Bfd7692

Belediye borçlarına ilişkin

“Yönetici olduysanız hiçbir şekilde bahanelerin arkasına sığınamazsınız. Yönetici olduysanız ona göre plan ve programla gayret göstermelisiniz. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ınİstanbul BüyükşehirBelediye Başkanlığına seçildiğinde finansal tablo ile devraldık. Bu yüzden başarmak için hiçbir bahane tanımıyoruz. İnanıyoruz bu mazeretlerin arkasında sığınmadan bizzat bu sorunların üzerine giderek aşmaları gerek. İzmir halkı başarıya odaklıdır. Enkaz edebiyatı hiçbir zaman sonuç vermez.

Editör: Sedef Didem Ezme