Erdoğan, İsrail'e ses çıkarmayanların İran'ı kınama yarışına girdiğini belirterek, gerilimin tek müsebbibinin Netanyahu yönetimi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda öne çıkan başlıklar şöyle:

İran-İsrail Gerilimi ve Çifte Standartlar: Erdoğan, hafta sonu yaşanan olayların Batı'nın çifte standartlarını bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Özellikle İran'ın İsrail'e yönelik İHA'lı ve füzeli saldırısının ardından yaşananlar, bazı ülkelerin çifte standartlarını gözler önüne serdiğini belirtti.

Netanyahu'nun Sorumluluğu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerilimin tek müsebbibinin Netanyahu yönetimi olduğunu vurgulayarak, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanların İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiğini ifade etti. Öncelikle kınanması gerekenin Netanyahu olduğunu dile getirdi.

Eski İYİ Partili Seçkin Boyunağa, Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti Eski İYİ Partili Seçkin Boyunağa, Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti

Netanyahu'nun Tutumu: Erdoğan, Netanyahu'nun hem kendi vatandaşlarına hem de bölge halkının canını tehlikeye attığını belirterek, Netanyahu'nun tüm dünyanın gözü önünde soykırım uyguladığını ve her türlü şımarıklığı sergilediğini söyledi. Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına tehlikeli adımlar attığını dile getirdi.

Türkiye'nin Rolü ve Diplomatik Çabalar: Erdoğan, Türkiye'nin son günlerde yaşanan gelişmeler karşısında diplomatik çabalarını artırdığını belirterek, Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temasların daha da artırıldığını ifade etti. Türkiye'nin bölgesel istikrarın korunması adına kararlı bir şekilde hareket ettiğini vurguladı.

Editör: Haber Ekspres