POLİTİKA

Erdoğan: O partilere destek vermeyin!

Abone Ol


İSPANYA'DAKİ SALDIRI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İspanya'da yapılan saldırıyı kınadığını belirterek  "Bunu kınıyoruz ve DEAŞ ile ilgili tavrımız bizim biliyorsunuz belli. DEAŞ'ı şiddetle kınamanın ötesinde lanetliyoruz ve onlara karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz içeride ve dışarıda. Bildiğiniz gibi biz sadece Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı o bölgede etkisiz hale getirdik, ülkemizde aynı şekilde. Fakat tabii Batı maalesef DEAŞ'a karşı Türkiye'nin attığı adımları aynı kararlılıkla atmıyor. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte onlar da daha kararlı adımlar atar ve dayanışma içerisinde bu mücadeleyi birlikte sürdürürüz" diye konuştu.

TORUN SORUSUNA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni doğan torunu da soruldu. Erdoğan, "Canan Aybüke, kızım koydu adını eşi ile beraber. Çok tatlı, hoş. 6. torunum. Yarabbi bunların sayısını daha da inşallah çoğaltsın. Sayısal olarak milletçe sayımızın yükselmesi lazım."

BAŞBAKAN'DAN ALMANYA'YA TEPKİ

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım da Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi. Adil Öksüz ile ilgili soruya "Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barındırılmamasını ve yargılanmak üzere iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye de bir hukuk devleti" yanıtını verdi. Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı ile ilgili olarak da "Almanya birlik adına racon kesiyor bu doğru değildir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir" dedi.
Başbakan, "İran Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi. Bu ziyaretin anlamı nedir?" sorusunu da "Astana sürecinin kalıcı çözüm getirmesini diliyoruz. Amaç Suriye'ye kalıcı barışı ve istikrarı getirmektir. Oradaki teröre müdahale her zaman olabilir" diye yanıtladı.