Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Ekim'de gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gündemdeki fon sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı. NTV Ankara Muhabiri Ahmet Örsoğlu'nun canlı yayında paylaştığı bilgilere göre Erdoğan, sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekenin yapılacağını söyledi.
Basına kapalı toplantıda Erdoğan'ın, kendisi dahil hiç kimsenin eleştiriden muaf olmadığını vurguladığı ve sürecin titizlikle yürütüleceğini ifade ettiği belirtildi.
“Kol kırılır yen içinde kalır demeyeceğiz”
Erdoğan'ın toplantıda, “Ben dahil hiç kimse eleştirilemez değildir. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ değil, vücudu sarmaması, zarar vermemesi için gereğini yapacağız. Kimin sorumluluğu varsa gereğini yapacağız. Samimiyetle çalışacağız, tüm gayretle çalışacağız. Bu çalışmalara leke sürecek şeylerden uzak duracağız. Bunu yapmazsak sorunlu olur” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
“Muhalefetin dolduruşuyla hareket etmeyiz”
Erdoğan'ın, fon sürecinin dikkatli ve kararlı biçimde takip edildiğini belirterek, “Serinkanlı, dikkatli ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz. Biz, muhalefetin dolduruşuyla hareket etmeyiz” dediği kaydedildi.
AK Parti'nin resmî açıklamasına göre MKYK toplantısı, 20 Ekim'de Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de fon soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.




