Prematüre Ejekülasyon, halk arasında erken boşalma olarak bilinir. Doğru tanımı ise denetimsiz boşalmadır. Penis vajina birlikteliğinden hemen önce veya sonrasında kişinin boşalma refleksini kontrol edemeyip istemsiz refleksif bir şekilde boşalması dediğimiz durumdur. Erkeğin cinsel birleşmeye orgazma ulaşmasına yetecek kadar boşalmayı geciktirememesidir.

Erken boşalma sorunu, hemen hemen sokakta karşılaştığınız on erkekten yedisinde mevcuttur. Erken boşalan erkekler de sevişmeye başlamadan önce bilinçli veya bilinçsiz şu soruyu sorar kendisine, "Ya sertleşemezsem, ya inerse, ya erken boşalırsam" diye düşünürken kaygılanır, çekinir ve daha fazla tutamaz boşalır. 0 saniyede boşalan erkekler ön sevişmeyi uzatmazlar ve direkt olaya girmek isterler.

Yüzde 50 ve yüzde 60'lık bir grup vardır bunlar sürekli kremlerin peşinde koşarlar. Erken boşalan erkek bir ve iki dakikalık boşalma sonrası ikinci bir cinsel ilişki için öneride bulunur. Partnerine, "Hadi hemen boşal ikincisinde daha uzun devam ederiz" mantığı hakimdir. Üç ve dört dakika da boşalan erkekler genellikle tedaviye pek gelmezler. Kremler ve geciktiricilerle bu durumu kendi başlarına halletmeye çalışırlar.

Erkek beş ve yedinci dakikada ne zaman boşalacağına karar verir eğer ki veremiyorsa bu erken boşalmadır. Eğer ki iki dakikada da karşılıklı doyum yaşanıyorsa bu durum da erken boşalma değildir. Çünkü karşılıklı haz ve doyum vardır.

Erken boşalan erkekler sabırsız ve acelecidirler. Aynı oranda birkaç işi yapmayı severler. Heyecanlı ve panik halindedirler. Alıngandırlar ve çabuk parlarlar. Rekabetçi ve hırslı bir yapıya sahiptirler. Hızlı yemek yerler ve hızlı yürürler. Güven problemleri vardır. Onay ihtiyacı hissederler. Narsistik kişilik özelliklerine sahiptirler. Bunlar tek başına bir neden değildir bir kaç tane neden olması gerekiyor. Bir kaç tane neden bulunuyorsa kişi erken boşalma sorunu yaşıyordur.
Bizim toplumda erken boşalma başta olmak üzere cinsel sorunlar ayıp ya da günahtır!. Kaliteli bir ilişki için püf noktaları bir sonraki yazımda olacak... İyi okumalar.