FİNANS EKSPRES

Erkunt 'Gediz'li öğrencilere yol gösterdi

Abone Ol


Temelleri babası Mümin Erkunt Tarafından 60 yıl önce kurulan döküm fabrikasıyla atılan ve 2003 yılında Türk mühendislerinin üstün gayretleriyle ortaya çıkan Erkunt Traktör'ün kısa sürede çiftçiler tarafından kabul gördüğünü ve bugün pazar üçüncüsü konumunda olduklarını ifade eden Armağan, bundaki en büyük payın çiftçilerin beklentilerini göz önünde bulundurarak harekete etmelerinde olduğunu söyledi.

Erkunt Traktör'ü yaşama geçirmeye karar verdikleri zaman Türkiyeyi il il gezerek çiftçilerle bir araya geldiklerini ve tasarımı onların talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade eden Zeynep Erkunt Armağan. "Çiftçilerin görüşleri bizim için çok önemli. Sıkıntıları, beklentileri, ihtiyaçları ne yönde ? İlk önce bunları tespit ettik. Tamamı türk mühendislerden oluşan kadromuzla Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünü ürettik. Her yıl emin adımlarla yurt içi ve yurt dışı büyümemizi sürdürüyoruz. Ege bölgesine de ayrı bir önem gösteriyoruz" diye konuştu.

Sunumunun ikinci bölümünde 32 yıllık çalışma yaşamında bugüne dek 1000'e yakın görüşme gerçekleştirdiğini belirten Armağan yakında mezun olacak öğrencilere özellikle işe başvuru ve mülakat konularında önemli bilgiler verdi.

Temiz, aşırıya kaçmayan, derli toplu bir dış görünüşün her zaman kişiye artı kazandırdığını belirten Zeynep Erkunt Armağan şöyle devam etti: "Toplantıdan bir gün önce mutlaka erken yatın. Uykulu esneyen bir insan görüntüsü yerine dinç, kendine güvenli bir portre çizin. Size sorulan sorulara net ve doğru cevap verin. Yabancı dil bilginiz ne ise ona göre başvuru formunu doldurun. Abartıdan kaçının. Görüşmeye gittiğiniz şirketi mutlaka önceden araştırın. En önemlisi sevmeyeceğinizi düşündüğünüz bir işe kesinlikle başvurmayın. Çünkü başarının sırrı sevdiğiniz işi yapmaktan geçer."

Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş'de öğrencilere yaptığı sunumdan dolayı Zeynep Erkunt Armağan'a teşekkür etti, katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.