Pankart gizemi | Herkes Nurettin'i merak etti Pankart gizemi | Herkes Nurettin'i merak etti

Heyelan, İliç ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan altın madeninde 13 Şubat'ta gerçekleşmişti. Olayın ardından 9 işçi, 800 metre kayan 10 milyon metreküp toprağın altında kaldı. İşte bu trajik olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı: İşçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz’ün cansız bedenlerine ulaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından İliç’teki arama çalışmalarının devam ettiğini ve iki işçinin daha cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Bakan Bayraktar, “Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. Diğer 5 madencimize ulaşmak için de ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Olay, İliç ilçesindeki altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana geldi. 13 Şubat günü saat 14.30 sıralarında gerçekleşen heyelan sonucunda 9 işçi toprağın altında kaldı. Bu acı olayın ardından bölgede yüzlerce arama kurtarma ekibi çalışmalara katıldı. Ancak zaman zaman devam eden heyelan riski nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Kaynak: Haber Merkezi