Etiyopya ve Kenya arasındaki sınır bölgesinde gerilim tırmandı! Omo Nehri yakınlarında bulunan Lopeimukat ve Natira bölgelerinde, Etiyopyalı ve Kenyalı balıkçılar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 13 Etiyopyalı balıkçı yaşamını yitirirken, 3 kişi yaralandı. Ayrıca 22 Kenyalı balıkçının kaybolduğu bildirildi.

15 balıkçı teknesi çalındı

Kenya'nın Turkana Valisi Jeremiah Lomorukai, olayların cumartesi akşamı başladığını belirterek, 15 balıkçı teknesinin çalındığını açıkladı. Lomorukai, Etiyopya’nın Dasenech etnik grubuna mensup 6 balıkçının kurtarıldığını ve ülkelerine geri gönderildiğini duyurdu.

Husilerden Babülmendep için yeni geçiş ücreti planı
Husilerden Babülmendep için yeni geçiş ücreti planı
İçeriği Görüntüle

Kenya güvenlik güçleri harekete geçti

Kenya İçişleri Bakanı Kipchumba Murkomen, çatışmaların ardından bölgeye ilave güvenlik güçleri sevk edildiğini ve Etiyopya hükümeti ile temas kurulduğunu bildirdi. Murkomen, iki ülke arasında barışı sağlamak için diplomatik görüşmelerin sürdüğünü vurguladı.

Kaynak: DHA