Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde, 30 Kasım 2024'te DNZ Mobilya fabrikasında çıkan yangın, üç işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Hayatını kaybedenlerden biri olan Suzan Çakır’ın kızı Hilal Tunaboylu, yangın sonrası sorumlu tutulan şüphelilerin serbest olmasına tepki göstererek adalet arayışını dile getirdi.
Yangında can kayıpları yaşandı
Yangın, Melikgazi ilçesinde bulunan fabrikada nedeni henüz belirlenemeyen bir şekilde çıkmıştı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ancak yangın kısa sürede fabrikanın geniş alanlarına yayıldı ve İ.O.K. (40), M.D. (54) ile Suzan Çakır (48) yangın sonucu yaşamını yitirdi. Acı haberi alan aileler, yangının ardından yetkililerden açıklama bekledi.

"Annem yanarak öldü"
Yangında annesini kaybeden Hilal Tunaboylu, olayla ilgili sorumlu olduğu düşünülen 7 şüphelinin serbest kalmasına isyan etti. Tunaboylu, yangının ardından annesinin son bir ayda çok yoğun çalıştığını belirtti. Annesinin naaşını ancak yangından saatler sonra alabildiğini dile getirerek, "30 Kasım'da annem Suzan Çakır, Kayseri'de fabrikada çıkan yangında vefat etti. Annem yangından önceki 1 ayda çok yoğun çalışıyordu. Fabrikada bayağı yoğunluk vardı. Sürekli mesaiye kalıyordu. En son 30 Kasım Cumartesi günü ben bir telefonla öğrendim olayı. Saat 14.30 sularında beni arkadaşı aradı, 'fabrikada yangın çıktı. Annenizi bulamıyoruz' dedi. Biz de hemen fabrikanın önüne gittik. Saat 15.00 gibi gittiğimiz fabrikadan saat 16.00 sıralarında annemin naaşını aldık. 7 şüpheli var bu olay ile ilgili. Fakat şüphelilerin hiçbiri de içeride değil şu anda. 1 kişi içerideydi. Fabrikanın sahibi ya da patronu mu bilmiyorum kim olduğunu. O da şu anda ev hapsine çıktı ama benim annem mezarın altında. Ben kimse suçlu demiyorum ama 7 tane şüpheli varken neden fabrika ile ilgili bir karar verilmedi?" ifadeleriyle acısını paylaştı.

Aile bireylerinden adalet arayışı
Tunaboylu, annesiz kalan iki kardeşiyle birlikte adaletin yerini bulması için mücadele ettiklerini ifade etti. Yetkililerden olayla ilgili karar beklediklerini belirten Tunaboylu, "Biz o günden beri hayatımıza nasıl devam ettiğimizi bilmiyoruz. Ben annemin naaşını bile son kez göremedim. Tek istediğim adaletin yerini bulması. Ben annesiz kaldım. Benimle birlikte 2 kardeşim de annesiz kaldı. Annemi kaybettiğimizden beri yaşıyoruz ama nasıl yaşıyoruz? Ben annemin otopsi raporunu okudum. İnanın okumaya yüreğiniz el vermez. Böyle bir yangın çıkıyor. Ben sadece annemin neden öldüğü sorusunun cevabını merak ediyorum. Benim annem yanarak öldü ve ben de bunun cezasının çekilmesini istiyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


