Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İstanbul'da oynadığı hazırlık maçında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Rennes ile 3-3 berabere kaldı. RAMS Park'ta oynanan mücadelede sarı-kırmızılı ekibin gollerini Victor Osimhen, Gabriel Sara ve Barış Alper Yılmaz kaydetti.
İstanbul'da oynanan sezon öncesi hazırlık karşılaşmasında Galatasaray, son dakikalarda penaltıdan bulduğu golle beraberliği yakaladı. Böylece sarı-kırmızılı ekip, yeni sezon öncesindeki dördüncü hazırlık maçında ilk beraberliğini aldı.
Galatasaray sahaya güçlü kadroyla çıktı
Teknik heyetin tercih ettiği ilk 11'de Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Lesley Ugochukwu, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane, Yunus Akgün ve Victor Osimhen yer aldı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Barış Alper Yılmaz, Ismail Jakobs, Kazımcan Karataş, İlkay Gündoğan, Arda Ünyay, Renato Nhaga, Yusuf Sivaslıoğlu, Ada Yüzgeç ve Berat Luş oyuna dahil oldu.
Eski takımlarına karşı forma giydiler
Galatasaray'ın yeni transferi Lesley Ugochukwu, altyapısından yetiştiği Rennes'e karşı ilk kez forma giydi.
Fransız ekibinde ise geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Galatasaray forması giyen Przemyslaw Frankowski eski takımına rakip oldu. Rennes kadrosunda ayrıca Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Sebastian Szymanski de ilk 11'de yer aldı.
Taraftardan transfer çağrısı
RAMS Park'taki Galatasaray taraftarları, transfer çalışmalarına ilişkin yönetime tezahüratlarla çağrıda bulundu.
Tribünlerden "Dursun Özbek transferler nerede?" ve "Sabrımız taşıyor, transfer nerede?" tezahüratları yükseldi.
Osimhen, Sara ve Barış Alper gol attı
İlk yarısı 1-1 tamamlanan karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini 18. dakikada Victor Osimhen, 49. dakikada Gabriel Sara ve 90+4. dakikada penaltıdan Barış Alper Yılmaz kaydetti.
Rennes'in üç golü ise Esteban Lepaul'dan geldi. Fransız futbolcu 27, 58 ve 61. dakikalarda, son golünü penaltıdan olmak üzere hat-trick yaptı.
Hazırlık maçlarında ilk beraberlik
Galatasaray, yeni sezon öncesindeki dördüncü hazırlık maçında ilk kez sahadan beraberlikle ayrıldı.
Sarı-kırmızılı ekip daha önce Ümraniyespor'u 5-1 mağlup etmiş, Avusturya kampında Monza'ya 2-0 ve Venezia'ya 3-0 mağlup olmuştu.
Galatasaray, sezon öncesindeki son hazırlık maçında 8 Ağustos Cumartesi günü RAMS Park'ta Villarreal'i konuk edecek.
Maç bilgileri
Karşılaşma: Galatasaray – Rennes
Statü: Hazırlık maçı
Stat: RAMS Park
Skor: Galatasaray 3-3 Rennes
Galatasaray Golleri:
18' Victor Osimhen
49' Gabriel Sara
90+4' Barış Alper Yılmaz (Penaltı)
Rennes Golleri:
27' Esteban Lepaul
58' Esteban Lepaul
61' Esteban Lepaul (Penaltı)



