Gülistan Doku’nun 5 Ocak 2020’de Tunceli’de kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da iki şüpheli daha gözaltına alındı.
Operasyonun, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in telefonunda yapılan dijital incelemelerde tespit edildiği belirtilen yazışmalar üzerine gerçekleştirildiği aktarıldı.
Tuncay Sonel’in telefonundaki yazışmalar incelendi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Tuncay Sonel’in cep telefonundaki dijital verilerin incelendiği belirtildi.
İncelemelerde Sonel ile ihraç polis memuru Gökhan Ertok arasındaki bazı yazışmaların soruşturma dosyasına girdiği bildirildi.
Gökhan Ertok, soruşturmanın önceki aşamasında Gülistan Doku’nun SIM kartındaki verilerin silindiği iddiasıyla tutuklanan şüpheliler arasında yer almıştı. Ertok’un iletişim ve banka kayıtlarında Tuncay Sonel ile dönemin koruma polisi Şükrü Eroğlu’yla görüşme ve para trafiği tespit edildiği daha önce basına yansımıştı.
Yazışmalar farklı suçlamalar kapsamında değerlendirildi
Soruşturma makamlarının söz konusu yazışmaları çeşitli suç iddiaları kapsamında değerlendirdiği aktarıldı.


