Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı. Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Uysal, Türkiye'nin yeni bir siyasi anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek adaylık kararını duyurdu.
"Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz"
Açıklamasında, mevcut siyasi atmosferi eleştiren Uysal, “Ülkemizde demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanında ciddi eksiklikler var. Demokrat Parti olarak, halkın refahını ve özgürlüğünü önceleyen bir yönetim anlayışını savunuyoruz. Bu nedenle 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma kararı aldım” dedi.
Seçim sonuçları ve siyasi tablo
Demokrat Parti, son seçimde Türkiye genelinde yüzde 0,20 oy alarak beklentilerin gerisinde kalmıştı. Uysal, partisinin oy oranına bakmaksızın Cumhurbaşkanlığı yarışına gireceğini ve geniş bir toplumsal mutabakat sağlayacaklarını ifade etti.
Yeni yol haritası
Önümüzdeki süreçte saha çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Uysal, “Türkiye’nin sorunlarına çözüm sunacak projelerimiz hazır. Bu yolda bizlere inanan herkesle birlikte ilerleyeceğiz” dedi.





