LİFE EKSPRES

Günlük Yaşamın Ayrılmaz Parçası Diziler Ve Hakkında Merak Edilenler

Abone Ol
Dizi fragmanları, dizinin yayınlanma tarihinden önce yayınlanan, diziye dair ipuçları içeren genellikle bir veya beş dakika arasında değişen dizi reklamlarıdır. Fragmanlar olacak olayların öncesinde izleyiciyi heyecanlandıran ve izleyiciyi diziyi izlemeye teşvik eden tanıtımlardır. İyi bir fragman izleyiciyi meraklandırmalı ve olayın bütününü izleyicin tahmin etmesini engellemelidir. Her defasında yanıltıcı olmalı izleyicinin güvenini kaybettirmemelidir. Fragmanlar bölüme özel ya da sezonluk fragmanlar şeklinde olabilir.

Dizi haberleri, izleyicinin yayın dönemi içinde ve dışında diziye ve oyunculara dair yayınlanan, bilgi verici ve meraklandırıcı tarzdaki haberlerdir. Dizilerden ayrılan oyuncular, yeni oyuncular, senaryonun gidişatı ve dizinin süresi hakkındaki bilgiler izleyiciye bu haberler sayesinde sağlanır.

Dizi oyuncuları, zamanla, gündelik yaşamları en çok merak edilen kişiler haline gelmişlerdir. Aldıkları ücretlerden özel yaşamlarına kadar her şey magazinin konusu olmaktadır. Oyuncu dizinin en önemli unsurudur. Bir dizinin tutması oyuncu ile doğrudan alakalıdır. Bir oyuncu dizinin reytinglerini ikiye katlayabilir. Aynı zamanda seçilecek oyuncu senaryoda yansıtılmak istenen karaktere hem fiziksel hem de duygusal özellikleri ile uygunluk gösterebilmelidir.