4 YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Antalya ve Kayseri merkezli yürütülen operasyonlarda 4 yeni nesil suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Gürlek, belirlenen 46 şüpheliden 42’sinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.
İKİ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gençleri suça ve şiddete özendirmeye çalışan yapılara karşı mücadele yürütüldüğünü belirtti.
Operasyonların Antalya ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılıkları ile İl Emniyet Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirildiği aktarıldı.
ANTALYA’DA 10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Antalya’da yürütülen çalışmalarda, üç ayrı yeni nesil suç örgütünün şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini sosyal medya üzerinden övdüğü veya bu örgütlerin eylemlerine katılmaya yönelik paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 14 şüpheli hakkında çalışma başlatıldı.
Düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Aramalarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
KAYSERİ MERKEZLİ OPERASYONDA 32 GÖZALTI
Kayseri merkezli operasyonda ise 68 mağdura yönelik 89 ayrı suç eylemi gerçekleştirdiği saptanan yeni nesil bir suç örgütünün çökertildiği bildirildi.
Beş ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda tespit edilen 32 şüphelinin tamamı yakalandı.
Aramalarda çok sayıda silah, mühimmat, çek ve senetler, dijital materyaller ile uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
GÜRLEK: MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ
Operasyonları yürüten Başsavcılıklara, Emniyet teşkilatına ve kamu görevlilerine teşekkür eden Bakan Gürlek, mücadele mesajı verdi.
Gürlek, “Gençlerimizi suç örgütlerinin ağına düşürmeye, şiddeti normalleştirmeye ve suçu bir güç ve itibar unsuru gibi göstermeye çalışan hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz. Yeni nesil suç örgütleri ve bunların tüm yapılanmalarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
İşte Bakan Gürlek'in o paylaşımı;




