SAĞLIK

Hamileler bu habere dikkat!

Abone Ol


“C VİTAMİNİ, KESME, BEKLETME SIRASINDA KAYBOLUR”

Hamilelerin herhangi bir rahatsızlığa yakalanmadan doğuma gitmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ersöz, şu bilgileri verdi: “Bu nedenden dolayı da bizi enfeksiyon ve toksinlere karşı koruyan ve direncimizi arttıran C vitamini tüketimimizin yeterli olmasına dikkat etmeliyiz. İnsan gereksinim duyduğu C vitaminini kendisi üretemez. Bu nedenle dışarıdan besinler yolu ile almak zorundadır. C vitamini birçok sebze ve meyvede bulunan, suda eriyen dayanıksız bir vitamindir. Kesme işlemleri, kesildikten sonra hava ile teması, bekletme, sebzelerin tuz ile ovulması ve sıkılması ile kayıplar olmaktadır.”

C vitamininin antioksidan olduğuna dikkat çeken Ersöz, “Yaraların kapanmasında, diş etlerinin sağlıklı olmasında, demir, kalsiyum gibi bazı minerallerin vücutta kullanılmasında görevlidir. C vitamini gereksinimi günlük 60 miligramdır. Hamilelerde bu oran 80 - 85 miligram arasındadır.” ifadelerini kullandı.

En zengin C vitamini kaynakları olarak, ‘kivi, mandalina, ıspanak, portakal, tere, greyfurt, domates, lahana, çilek, taze biber, karnabahar, maydanoz ve rokayı’ sayan Ersöz, şöyle devam etti: “Sağlıklı olmak, vücut direncimizi yükseltmek için günlük beslenmemizde en az 3 porsiyon meyve, içinde roka, maydanoz olan yeşil salata, 1 tabak sebze yemeği olmasına çalışalım.”