Partisinin Tuzla İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklaması beklenen çılgın projeyi eleştirdi. Hamzaçebi, "Başbakan'ın bu projesi herhalde ya bir emlak projesi ya da Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak olabilir. Devlet yönetiminde çılgınlık diye bir kavram yoktur. Erdoğan, bu çılgın işlerle uğraşacağına 'işsizliği yüzde 3'den aldım 9 yılda yüzde 12'lere çıkardım, bu işsizliği yüzde 2'lere nasıl indiririm' onun çalışmasını yapsın. İşte asıl bu proje budur. Başbakan gerçeklerle yüzleşip Türkiye'nin asıl sorunlarına sahip çıkmalıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstanbul'a iki şehir kuracağız' sözünü hatırlatan Akif Hamzaçebi, "Ben biri İstanbul'un batısında, biri de İstanbul'un doğusunda olmak üzere iki tane kent oluşturalım. Birini Saros Körfezi'nde yapalım, birisini de Karasu'da yapalım. Belli faaliyetleri oraya götürelim' dedim. Başbakan bu önerimizle dalga geçti" diye konuştu.

Hamzaçebi, projenin halka sorulması gerektiğini belirterek, "Vatandaş ne diyorsa o yapılmalıdır. İstanbul'u 20-30 milyonluk bir metropol kent yapmaya ve insanları boğmaya kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi