Tolkar Laundry sahibi Cenk Karace, daha kurumsal bir yapıya ulaşma ve daha büyük yatırımlar yapma hedefleri bulunduğunu belirterek, bunu gerçekleştirme yolunda şirketlerini halka arz edeceklerini duyurdu.
Haber Ekspres Gazetesi'nden Burcu Yanar'ın özel haberine göre, sanayi, eğitim ve sosyal projelere dair önemli açıklamalarda bulunan Karace, şirketinin 56. yılını kutladıklarını belirtirken, aile değerlerinin iş hayatlarına yansıdığını vurguladı. İAOSB'nin gelişimi için yürütülen projeleri ve Karşıyaka Spor Kulübü'ne dair planlarını da paylaşan Karace, İzmir'in ekonomik geleceği için heyecan verici hedefler ortaya koydu.
Aile bağları önemli
Öncelikle kendisini tanıtan Başkan Cenk Karace, “Biz sanayi tipi çamaşırhane makineleri üretiyoruz. Şirketimizin 56. yılını kutluyoruz. Kardeşimle birlikte bu işi yapıyoruz. Balkanlar’da aile çok önemlidir. Biz çekirdek ailede bu özelliğimizi koruyoruz. Bu, işte de birlikteliğimize yansıyor. Balkanlar’da yerleşmiş olan gelenekler bizlerde de mevcut. Böyle bir aileye sahip olduğum için çok mutluyum” dedi.
Mükemmeliyet merkezi
Yaptıkları çalışmaları anlatan Cenk Karace, “AOSB, İzmir’in en gelişmiş sanayi bölgesi. Arkadaşlarımızla bu yola çıkarken amacımız bölgeyi hak ettiği yere getirmek ve hak ettiği marka değerini yaratabilmekti. Çok büyük kapsamlı bir itfaiye binası yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemize bunu armağan edeceğiz. Yangın kuleleri de yapıyoruz. Bunun dışında kreş gibi bir mükemmeliyet merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu kreşe birinci öncelik bölge çalışanlarının çocukları olmak üzere ama kontenjan kalırsa dışarıdan da öğrenci alabiliyoruz. Burası da Milli Eğitim Bakanlığı’na devredebileceğimiz bir yer olacak. 250-300 kadar kadın çalışanımızın çok uygun bedellerle çocuklarını alıp bakacağız. Muhtemelen önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirmiş olacağız” diye konuştu.
Eğitime verdikleri önemi de anlatan Karace, “Çok güzel bir lisemiz var. 500’e yakın öğrencimiz bulunuyor ve tamamı burslu. Bu liseden mezun olanlar genelde mühendislik fakültelerini kazanıyorlar. Son iki senedir ayrı sınıflar açtık. Ara eleman ve tekniker yetiştirmeye de başladık. Mükemmeliyet merkezini açma planımız var ve beraberce organize sanayi bölgesine kazandıracağız. Çarşamba günü (bugün) bir mesleki zirve yapıyoruz, bunu da buradan duyuralım. Abbas Güçlü moderatörlüğünde bir sempozyum yapacağız. Sanayiciler, öğrenciler ve eğitimciler burada buluşacak. Mavi yaka ve beyaz yaka istihdamı için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Karşıyaka Sportif A.Ş neden değişti?
İzmir Girişim Grubu’nun kuruluş hikayesini de anlatan Karace, “Genç Sanayiciler Kulübü kurduk. 80 sanayici biraraya geldi. Beraber bir şirket kurdular. Yüksek İstişare Kurulu da oluşturduk, burada duayen sanayicilerimiz var. Üstat sanayicileri de buluşturduk. Bölgemizi daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. İzmir Girişim Grubu’nu kurmuştuk. Karşıyaka Spor Kulübü’nde işler şirketleşmeye giderse diye burayı kurduk. İşin Karşıyaka tarafı maalesef olmadı. Ya taraftar anlamadı ya da biz anlatamadık. O sebeple Karşıyaka Sportif A.Ş’yi İzmir Girişim Grubu olarak değiştirdik. Umarım Karşıyaka Spor Kulübü varlığını bu şekilde devam ettirir. Başka yatırımlar yaptık ve bu şirketin içinden 7 yeni şirket doğdu. Şirket hisseleri çok değerlendi. İşlerimiz gayet iyi gidiyor. İzmir için güzel bir başlangıç oldu. Toplam 350 yatırımcı var” açıklamasında bulundu.
En acılı kulüp Karşıyaka
Basketboldaki sponsor sorununa da değinen Karace, “Yarın (dün) bir spor şurası yapılacak. Umarım artık bu iş neticelenir ve Karşıyaka Spor Kulübü stadına kavuşmuş olur. En acılı kulübün Karşıyaka olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde Pınar’ı kaybetmek hepimizi üzdü. Basketbolda bir sponsor sorunumuz var. Yönetim iş başında, onlar en iyi sponsorları bulacakladır. Ben 3 yıl kulüp başkanlığı yaptım. Bir köşeye çekilmedim. Bizim olduğumuz dönem futbol takımımız birinci ligdeydi. Futbolu bir alt ligden üst lige çıkarmış olduk. Camia da buna destek verdi. Görevimi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Başarı birbirini anlamaktan gelir” dedi.
Körfez’i temizlemek istiyoruz
Körfez’deki kötü koku sorununun çözülmesi için projelerin içinde olmak istediklerini belirten Cenk Karace, “Körfez’i katı atıklardan kurtarmak istiyoruz ve dip tabandaki çamuru alıp temizlemek istiyoruz. Bu dip taban yükseldiği için temiz su akıntısı kesiliyor ve oksijen azalıyor. Bunların sebeplerinin tamamı iyi arıtamamaktan kaynaklanıyor. Dipte 50 milyon ton çamur var. Bunlar alınıp karada kurutularak inşaat amaçlı kullanılan hammaddeye çevrilebilir. Bu projelerde yer almak istiyoruz. Bunları hayata geçirebiliriz. Bu Körfez’in tertemiz olması herkesin menfaatinedir. Bizim de bu konuya katkımız olacak. Körfez sahiden can çekişiyor” diye konuştu.
Hedef daha kurumsal bir yapı
Tolkar Laundry şirketinin hedeflerinden de bahseden Karace, “Biz bir halka arz planlıyoruz. Bunun çalışmaları içindeyiz. Hedefimiz, daha kurumsal bir yapıya ulaşmak ve daha büyük yatırımlar yapmak. Türkiye’de üretilmeyen makineleri üretmeyi hedefliyoruz. İthal makinelerin önünü kesip tamamı yerli bir yelpazeyle Türk otelcilerin karşısına çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.