İZMİR EKSPRES

İEÜ, ATKS belgesi alan tek vakıf üniversitesi

Abone Ol
Gülçin Karaegemen- İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, 2012 yılı tercih dönemine ilişkin dün bir basın toplantısı düzenledi. Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin on birinci yılında geldiği nokta ve başarıları hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediğini belirten Demirtaş, Bologna süreci ve AKTS etiketi başarısı ile eğitimde kalite çizgisini geçtiklerini ifade ederek, "2011-2012 eğitim yılında 23 farklı ülkeden 50 öğrenciye EXPO bursu verdik. Bu yıl da 160 ülkeye burs için davet gönderdik" dedi.


'11. yılımızda belli çizgiyi aştık'


Üniversitenin hedefinin girişimci mezunlar yetiştirmek olduğunu belirten Demirtaş, "İş için eğitim yapan bir üniversiteyiz. Sadece diploma vererek, formalite eğitimi vermiyoruz. Bizim hedefimiz iş arayan mezunlar yetiştirmek değil. Bizim hedefimiz girişimciler yetiştirmek" diye konuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin hedefinin uluslararası bir dünya üniversitesi olmak olduğunun altını çizen Ekrem Demirtaş, "On birinci yılımızda artık belli bir çizgiyi aştık. Bologno sürecinde tüm Türkiye'ye örnek bir üniversite seçildik. AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) belgesini alan Türkiye'nin tek vakıf üniversitesiyiz. Dünya üniversitesi olma yolunda aldığımız kalite ve başarı belgeleri ile hızla ilerliyoruz. Gençler bizim geleceğimiz, bir de gençleri en iyi şekilde geleceği hazırlıyoruz. Geldiğimiz noktada bu başarımızın arkasında yaklaşık 700, seçkin ve başarılı akademisyenimiz var. Öğretim üyelerimizin yüzde 16'sı yabancı uyruklu. Buna çok önem veriyoruz" dedi. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla EXPO sürecindeki tüm ülkelere bir davet yazısı gönderdiklerini de ifade eden Başkan Demirtaş, EXPO adayı tüm ülkelerden birer öğrenciye full burs verileceğine belirterek şöyle konuştu: "Geçen yıl 23 ülkeden öğrenci EXPO bursuyla İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim gördü. Dileğimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin farklı kültürlerin bir arada olduğu tam bir dünya üniversitesi olması. Dünyanın her ülkesinden öğrenci kabul ediyoruz. Şu anda 50'dan fazla ülkeden başvuru var. Süreç yeni başladı. Bu yıl çok daha fazla öğrenciyi üniversitemizde eğitime bekliyoruz."

Yeni tercih döneminde 426 bin gencin üniversite tercihinde bulunacağını aktaran Demirtaş, üniversitenin konferans salonununda bir tercih merkezi oluşturduklarını belirterek, yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.


'2 bin 207 öğrenci bekliyoruz'


Toplantıda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni açılan fakülte bölümleriyle ilgili bilgi aktaran Rektör Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla, uluslararası arenada önemli bir noktada olduklarını belirterek, "Hedefimiz eğitimde farklılık yaratmak. Bunun için çalışıyoruz. Bu yıl Hukuk Fakültemiz ilk öğrencilerini alacak. Aynı şekilde yeni açılan Muhasebe ve Denetim, Sinema ve Dijital Medya ilk kez öğrenci alacak. Bunun yanında Adalet, Dış Ticaret, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık, Radyo TV Programcılığı, Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümleri Meslek Yüksek Okulu kapsamında Türkçe olarak eğitim verecek" dedi. Prof. Dr. Baltacıoğlu, 2012-2013 öğretim öğretim yılında lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla birlikte toplamda 2 bin 207 öğrenci beklediklerini belirtti.