Şehir Merkezlerinde Hayvan Beslenmesi: Hangi Türlere İzin Veriliyor? Şehir Merkezlerinde Hayvan Beslenmesi: Hangi Türlere İzin Veriliyor?

İmamoğlu Farklı Ülkelerden Gelen Çocukları İstanbul'da Ağırladı, Birlikte Barış Mesajı Veriyorlar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu uluslararası boyuta taşıyor. Düzenlenen "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali" kapsamında 15 farklı ülkeden gelen çocuklar, İstanbul'da bir araya geldi.

Savaşın Gölgesindeki Çocuklar da Festivalde

Filistin, Ukrayna gibi savaş ve çatışmaların yaşandığı bölgelerden gelen çocuklar da dahil olmak üzere toplam 15 ülkeden misafir çocuk, coşkulu karşılamanın ardından Saraçhane'deki Meclis Salonu'nda İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu, çocuklara hoş geldin konuşması yaparak farklı kültürlerin bir arada olmasının önemine vurgu yaptı.

İmamoğlu'ndan Çocuklara ve Dünyaya Barış Mesajı

Konuşmasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı bayramın değerine değinen İmamoğlu, barış çağrısı yaptı. Dünyanın farklı yerlerinde yaşanan savaşların son bulması gerektiğini belirten İmamoğlu, bu konuda en büyük dersleri ise çocuklardan alabileceğimizi vurguladı.

Festival Boyunca Çocuklar İstanbul'u Tanıyacak ve Eğlenecek

Misafir çocuklar, festival boyunca İstanbul'un 19 farklı noktasında düzenlenen etkinliklere katılacak. Kendi kültürlerini sergileyecekleri bu etkinliklerde çocuklar, oyunlar oynayarak kaynaşacak ve barış mesajları verecekler. Festivalin sonunda ise unutulmaz anılarla ülkelerine dönecekler.

İmamoğlu Çocuklara Hediye Verdi

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada İmamoğlu, konuşmasının ardından çocuklara çeşitli hediyeler vererek anı fotoğrafı çektirdi.

Festivalde Bulunanlar Kimler?

Festivale Bulgaristan, Çin, Filistin, Gürcistan, Kosova, Kolombiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Meksika, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna'dan çocuklar katılıyor. Ayrıca Ağrı Cumhuriyet İlkokulu Halk Dansları Topluluğu, Gaziantep Kılıçarslan Ortaokulu, Hatay Samandağ Halk Eğitim Merkezi, Malatya Gazi İlkokulu Halk Dansları Topluluğu ve Trabzon Akçaabat Folklor Spor Kulübü'nden de çocuklar yer alıyor.

Editör: Haber Ekspres