Haber Ekspres Gazetesi’nden Turgay Kılıç’ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylık çalışmasının ilk adımını İzmir’den atmaya başladı. Üçkuyular iskeleden Hasan Tahsin isimli vapurla Cumhurbaşkanlığı çalışmasının ilk kurşununu atmaya başlayan İmamoğlu, feribotta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sık sık siyasi yasaklar ve engellemelerle karşılaşan İmamoğlu, verdiği yanıtta “Zorlukların hayatımızdaki bir somut gerçeği olan süreç yaşıyoruz. 6 buçuk yıldır zor olmayan bir gün hatırlamıyorum. Şu anda da bu hayat giderek zorlaşıyor. Hayat kolay değil ki şu anda. Emeklinin mi, gazetecinin mi, iş insanın mı, fikrini özgürce söylemek isteyenin mi hayatı kolay? İlkokula giden hayatı kolay mı? ilkokula giden çocuğun gelecek kaygısı yaşandığı bir başka ülke var mı? Bu kadar umutsuz ve geleceğe karamsar bakan bir toplumun yaşadığı bu günlerin sorumlusu olan bir avuç insanın bana yaşatacağı, açıkçası benim bünyemde ruhumda, saçımın telini titretecek kadar gücü yok. Elbette tedbirimizi alacağız ve güçlü olacağız. Bu tedbirin en büyük güç kaynağı da halkımızdır ve onları bilgilendirip Türk toplumunun vicdan ve adaletine bırakıyorum. Toplumumuzun haksızlığa, adaletsizliğe karşı çıkacağını da biliyorum. En güçlü duruşa sahip yüce Türk milletinin olduğuna inanıyorum. Cesur bir şekilde tüm kalbi duygularımızla yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Kadın politikaları gündeminde
Ege TV muhabiri Kardelen Başol ise "Cumhurbaşkanlığı için adaylığınızı ilan etmek üzere 8 Mart Kadınlar Günü'nde İzmir'e geldiniz ve ilk kurşunu aslında Hasan Tahsin gibi buradan ateşlediniz. Özellikle bugün vesilesi ile soruyorum, Cumhurbaşkanı olduğunuz takdirde kadınlarımızı neler bekliyor. Özel politikalarınız olacak mı? Bu günü seçmeniz aslında geleceğe bir mesaj mı?" diyerek günün önemine özel sordu:
Başkan İmamoğlu, ise şunları söyledi:
“Tabii ki Hasan Tahsin’in attığı kurtuluş mücadelesi için attığı ilk kurşunu, biz bugün bir maraton koşusunun ilk anlamı diye tarif edelim. Allah bu ülkeyi kurşunlardan, şiddetten korusun. Zaten Hasan Tahsin’in ilk kurşunu sıkmasıyla yaşamına mal olan o mesaj, bu ülkenin barış ülkesi olması için verdiği mesajdı. Biz de mesajı barış mesajının verildiği yerdeyiz. Kadın konusu çok geniştir. Ben siyaset yaşamımda bir çok yerde Allah’ım beni güzel anneme, güzel eşime ve güzel kızıma ve güzel kardeşime mahçup etmesin diye çok dua etmişimdir. İnşallah en güzel kadın politikalarını bu ülkede vermeye edeceğiz.”