İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 116 milletvekilinin imzasını toplayarak CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere yapılacak ön seçim için gerekli olan imza sayısını toplayan tek aday oldu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere 23 Mart'ta yapılacak ön seçime katılmak için başvuru süresi bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de ön seçimde aday olabilmek için gerekli imza sayısı toplayan adayları duyurmak için basın toplantısı düzenledi.

Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası
Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası
İçeriği Görüntüle

Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 133 milletvekili bulunan CHP grubundan 116 milletvekilinin imzasını topladığını açıkladı.  

“Dursun Çiçek'in herhangi bir imza sunmadı”

Adaylığı konuşulan diğer isimlerden, 25 ve 26. dönem Milletvekili Dursun Çiçek'in herhangi bir imza sunmadığını belirten Günaydın, "Dursun Çiçek'in topladığı bir imza bana ulaşmadı, kendisine sorsanız daha iyi olur. Bize ulaşmış bir imzası yoktur kendisinin" dedi.

Ön seçim sürecinin detaylarına da değinen Günaydın, 28 Şubat'a kadar üye kayıtlarının devam edeceğini ve bu işlemlerin tamamlanmasının ardından, 23 Mart 2025 Pazar günü cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine yönelik ön seçim sürecinin yürütüleceğini ifade etti.

CHP lideri Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada, partinin 1,6 milyon üyesinin iç seçimle cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini belirtmişti. Süreç, partinin demokratik değerlerine olan bağlılığını ve tabanın karar alma mekanizmalarına katılımını göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi