"Çeşme damla sakızı" tescillendi "Çeşme damla sakızı" tescillendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Nisan'da iş yerlerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirilmesi konusunda yeni bir düzenlemeye gitmişti. Bu düzenleme, bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükellefler için geçerli oldu.

Düzenleme kapsamında, söz konusu mükelleflerin 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde POS cihazı bulundurmaları gerekirken POS cihazı bulundurma zorunluluğunun ardından işe başlayanlar "başlangıç tarihi"nden, daha sonraki bir dönemde bu kapsama dahil olan tüccarlar “bilanço esasına göre defter tutmaya başladıkları zamandan” itibaren 1 ay içinde bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olmuştu.

IBAN'dan para gönderme arttı

POS cihazına sahip olan işletmelerde şimdiyse bambaşka bir ödeme yöntemi gündeme geldi. Kredi kartlarındaki banka komisyonlarının yükselmesi sebebiyle birçok işletme ödemeyi “IBAN’a gönder” talebiyle almaya başladı. Bazı işletmeler bu müşterilerini bu yola yönlendirmek için “POS cihazı bozuk” yalanını kullanıyor. Bu uygulama işletmeleri hem banka komisyonundan hem de vergi ödemekten kurtarıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaybına neden olan uygulamayı mercek altına aldı. İlerleyen günlerde hangi düzenlemelerin geleceği ise merak konusu...

Kaynak: Haber Merkezi