MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, FETÖ ile mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, önümüzdeki dönemde Türkiye gündemini yakından ilgilendirecek önemli yasal süreçlerin başlayacağını söyledi.
"Kayseri FETÖ'nün önemli merkezlerinden biri"
Kayseri'nin FETÖ açısından uzun yıllardır önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Özdemir, örgütle mücadelede istenilen sonucun henüz alınamadığını ifade etti.
Özdemir, "FETÖ için Kayseri önemli bir merkez ve hedef sahalarının başında geliyor. Ne yazık ki bu yapıyla mücadelede başarılı sonuçlar alındığını söylemek mümkün değil. Hâlâ çok sayıda kuruma sızmış ve kendisini unutturduğunu zanneden çevreler var. Yaşanan bazı hukuki soruşturmalar da bu duruma işaret ediyor." dedi.
"Senden-benden anlayışı mücadeleye zarar verdi"
Bazı ilişki ağlarının FETÖ ile mücadeleyi olumsuz etkilediğini savunan Özdemir, "Senden-benden anlayışının sürdürülmesi ve kişisel yaklaşımlar bu mücadeleye zarar verdi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu girişimlerin her zaman karşısında olduk." ifadelerini kullandı.
Özdemir ayrıca, bazı sivil toplum kuruluşları ile yargı camiasında FETÖ ile iltisaklı olduğu ileri sürülen kişilere çeşitli çevreler tarafından referans verilmesinin hem Kayseri'ye hem de Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.
"Önemli yasal süreçler başlayacak"
Yakın dönemde kamuoyunun gündemini yakından ilgilendirecek hukuki gelişmeler yaşanacağını belirten Özdemir, "Yakında Türkiye gündemini ilgilendirecek bazı önemli yasal süreçler işleme alınacaktır." dedi.
"Hakikatler ortaya çıkacak"
Özdemir, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
"FETÖ'nün üzerinin kapatıldığını düşündüğü tüm eylemler karşısında devletimizin hukuki refleksini canlı tuttuğunu göstereceği bu gelişmelerle bugün toplumda itibar gören çok sayıdaki ismin gerçekte vatana nasıl ihanet ettiği görülecektir."




