Yangın Gayrettepe'de Çıktı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın altındaki gece kulübünde yangın çıktı. Tadilat yapıldığı iddia edilen mekan, aniden alev topuna döndü. Yangında 29 kişi yaşamını yitirirken, bir kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı.

Istanbul Da Yangin Faciasi 7 Kisi Hayatini Kaybetti 329743 News Big

86 Personel Müdahale Etti

Yangın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri, 31 araç ve 86 personelle yangına müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 12.47'de binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat nedeniyle yangın çıktığı belirtildi.

Saat 16.55'te yapılan açıklamada, yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ağır yaralı bir kişinin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Screen Shot 2024 04 02 At 15.08.50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ali Yerlikaya'yı Aradı

İşletme ruhsatı ilk kez 1987'de alınan ve Discorium adıyla faaliyet gösteren mekan, son yıllarda Masquared ismiyle hizmet veriyordu. Sosyal medyada, mekanın geniş bir alana yayıldığı ve labirent benzeri olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili soruşturma kapsamında beş şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. "Olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Screen Shot 2024 04 02 At 15.08.11

Editör: Nurican ALBAYRAK