BURCU YANAR- ÜMİT Özlale, kazanan başkanları tebrik ederek, “Yorucu bir seçim dönemi geçirdik. 6 aydan daha uzun bir süredir belediye başkanlığı adaylığı açıklanmış birisi olarak İzmir’i çok daha yakından inceleme, projelerimizi anlatma, çözüm önerilerimizi sunma fırsatını yakaladık. Cumhuriyet Halk Partisi’ni gönülden tebrik ediyorum. Bu seçimin kazananı CHP’dir” diye konuştu.

İZMİR’DE BAŞARISIZLIĞI ÜSTLENMEYE HAZIRIM”

‘İstediğimiz sonucun çok uzağında kaldık’ diyen Özlale, “Başarısız olduk. Ben bu başarısızlığı İzmir’de kendi başıma üstenmeye hazırım. Bir iddia ortaya koymuştuk. Çok yoğun bir kampanya dönemi geçirdik ama günün sonunda istediğimizi alamadık. Burada bir seçim mağlubiyeti varsa İzmir ili olarak ben bunu tek başıma üstlenmeye hazırım. İYİ Parti olarak genelde de başarısız olduk. Sadece Genel Başkanımız Meral Akşener başarısız olmadı. Bizler belediye başkan adayı olarak da başarısız olduk. 31 Mart’tan sonra kongre hesapları yapıp bizlere destek olmayanlar adına başarısız olduk. Sandıkların sadece yüzde 40-45’ini dolduran ilçe başkanları olarak başarısız olduk. İstediği belediye başkanı seçilmediğinde küsen milletvekilleri ya da seçildikten sonra iyi çalışmayan ve şehirlerde bize destek olmayan milletvekilleri olarak başarısız olduk. Bunun muhasebesini kendi içimizde yapacağız. Bu sebeple bir kongre kararı alındı. Şunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor ki; başarısızlığa giden bu yolda sayın genel başkanımız tek başına hareket etmedi. Her yerde kendi adayımızı çıkartmamız ve bunun sonucunda da elde ettiğimiz başarısızlık hepimizin sorumluluğundadır” dedi.

BEDEL ÖDENMESİ GEREKİYORSA ÖDERİZ

Bu seçimin başarısızlığını bir kişiye bağlamanın haksızlık olacağını dile getiren Özlale, “Daha seçim sonuçlanmadan seçim sonrası hesaplar yapan arkadaşlar başta olmak üzere aslında eleştirilmesi gereken çok şey var. Bizler İYİ Parti’ye yakışan şekilde bunun muhasebesini yaptıktan sonra herhangi bir bedel ödenmesi gerekiyorsa gerekeni yaparız. Parti olarak seçim döneminde yeterince çalışmayarak, bütün gücümüzü ve motivasyonumuzu sahaya vermeyerek tüm Türkiye’de başarısız olurken bunu sadece tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur” diye konuştu.

Resmi Gazete'de Yayımlandı | İzmir'e yeni koruma kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı | İzmir'e yeni koruma kararları

ÖZLALE: BENİM DE BAŞIMA GELMİŞTİ

İYİ Parti’nin ünlü sanatçı - şair Murathan Mungan ile davalık olan 'Maskeli Balo' reklam filmini de değerlendiren Ümit Özlale, “İşin telif hakkı tarafını tam olarak bilmiyorum ama Maskeli Balo’nun bestesi Yunanlı bir besteciye ait. Sözleri ise benim de çok sevdiğim şairlerden biri olan Murathan Mungan’a aittir. Orada sadece şiirin başını kullanıyoruz. Böyle bir şey daha önce benim de başıma gelmişti. Çok sevdiğim ve fırsat buldukça da dinlediğim Deniz Tekin’in İzmir ile ilgili bayıldığım bir parçasından bir pasaj almıştım ama bunu menajeri ile konuşarak yapmıştım. Sonrasında Deniz hanım itiraz edince kaldırdık” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BURCU YANAR