25 Şubat 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TOBB'un 'Burası Türkiye Burada İş Var' sloganıyla başlattığı 'İstihdam Seferberliği' konu olmaya devam ediyor. Reis, 9 milyon kişiye istihdam yarattığını belirterek, 2,5 milyon kişiye bir yıl içinde iş sahibi yapacağını söyledi. Yeni yılda işe girenlerin üç aylık maaşlarını da devlet ödeyecek. Çalışma Bakanı ile Hazine Bakanının verdikleri rakamlar tutmasa da yine ortak hedef bu yıl için belli.
2,5 milyon kişiye iş...
Hükümetle işi olan iş adamları ile sanayiciler ile odalar tarafından desteklenen  'İstihdam Seferberliği 2019' kapsamında işverenlerimiz için çeşitli ilave teşvikler yer alıyor. Arka arkaya belli yerlerde düzenlenen toplantılarda, bu teşvikler TOBB, İŞKUR ve SGK yetkilileri tarafından anlatılıyor ve anlatılacak. Firma Sahipleri, üst düzey yöneticiler, CFO'lar, SMMM'ler, SMM'ler, Finans Sorumluları, İnsan Kaynakları sorumluları, muhasebe sorumluları etkinlik programlarına katılıyor.  Ve her şeyden para alan düzenleyiciler, bu etkinliğe katılımları ücretsiz yapıyorlar.

Enerji maliyeti düşürülmeli

Enerji maliyeti endüstrinin rekabeti için en önemli faktör konumunda. Firmalarımızın rekabet güçlerini kaybetmemeleri için enerji maliyetlerini düşürmeleri elzemdir. Enerji yönetimi ile önemli faydalar sağlanabilir. Bununla birlikte üretimi kısıtlamadan enerji miktarını düşüren enerji verimliliği önlemlerinin zaman kaybetmeden alınmasını gerektiriyor. Mevcut durumla devam etmek ile enerji verimliliği uygulamalarına karar verilmesi arasında geçen süre aslında boşa giden enerji demektir. Eğitmenler; Prof. Dr. Sermin Onaygil, Prof. Dr. Üner Çolak, Prof. Dr. Önder Güler bu konuda kuruluşların dikkatini çekiyorlar.

Dip ekspres

'Yüzülebilir Körfez Projesi' için 2 bin TL ödenek!

'esmi gazetede yayınlanan 767 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile '2019 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulamasına Dair Karar' yürürlüğe girdi ve Türkiye genelindeki projelerin 2019 yılı yatırım programı açıklandı. Özellikle Halkapınar-Otogar metrosuna 30 bin TL bütçe ayrılması gündeme bomba gibi düştü. Şirketler konkordato ilan etmiş, üretim durmuş, vatandaş tanzim kuyruklarında...
Ama AKP'nin belediye başkan adayları projeler sıralıyor...
'2019 Yılı Yatırım Planı'nı incelediğimizde; İzmir'e yönelik yatırımcıklarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının yine çok gerisinde kaldığını görüyoruz' diyor, Milletvekili Murat Bakan.
Bu arada her yerde 'Körfez Kokuyor' diyorlar ama bu temizlik için İzmir'e asgari ücretten az, 2 bin lira gönderiliyor. Bir okuyucum şöyle demişti, aklımdan çıkmıyor: 'Evet kimin eli kimin cebinde artık belli, ormanda çakal cehennemde şeytan kalmadı hepsi aramızda...'