FİNANS EKSPRES

IzAir'in adı Air Berlin oluyor

Abone Ol

Taraflardan henüz bir açıklama gelmese de, Alman medyasında çıkan haberlere göre, Türkiye'de kurulması planlanan ortak şirket için görüşmelerini sürdüren her iki şirketin yöneticileri, Pegasus Havayolları'nı bünyesinde barındıran Esas Holding'in bir diğer şirketi İzAir'i, Air Berlin Türkiye'ye dönüştürecekler.

Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak şirketi SunExpress ve SunExpress'in bu yılın başında Almanya'da kurulan şirketi SunExpress Almanya ile rekabet edebilmek amacıyla kurulması gündeme gelen Air Berlin Türkiye için ilk önce "Air Turkya" adının öngörüldüğü, ancak daha sonra Air Berlin Türkiye'de karar kılındığı ifade ediliyor.

Air Berlin'in yüzde 16,5 hissesine sahip olan Esas Holding'in, 2007'de bünyesine kattığı İzAir'i bu yeni şirket için kullanacağı ve bu çerçevede İzAir'in ana operasyon merkezini (base) İzmir'den Antalya'ya alacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

Yeni kurulacak Air Berlin Türkiye'nin 2 uçakla 2011 Kasım'ından itibaren Antalya ile Düsseldorf ve Münih'e uçuşlara başlayacağı, 2012 Mayıs ayından itibaren de yeni uçaklarla genişletilecek filonun Stuttgart ve Frankfurt gibi yeni noktalara da uçacağı belirtiliyor.