Edebiyattan akademik yayınlara, çocuk kitaplarından prestij yayınlarına kadar geniş bir yelpazede eserler sunan İzBB Yayınları, İzmir'in zengin kültürel mirasını ve tarihini keşfetmek isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor.

Kurulduğu günden bu yana aktif bir şekilde yayın faaliyetlerini sürdüren İzBB Yayınları, son olarak "Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir", "İlk Çağlardan 324'e İzmir Tarihi", "Sevgi Tutsağı", "Gazi Heykelinde Güvercinler", "Aklın Ayak İzleri – 2", "Aklın Ayak İzleri -3", "Ekin’in Karakılçık Buğdayı", "İzmir’in Renkleri", ve "İzmir’i Boyuyorum - Doğal Yaşam Parkı" adlı dokuz yeni eseri okuyucularla buluşturdu.

İsmail Yetişkin'den Sığacık halkına destek İsmail Yetişkin'den Sığacık halkına destek

28042024 12252

İzBB Yayınları'nın yeni kitapları arasında öne çıkan eserler arasında, İzmir'in tarihi, kültürel dokusu ve sosyal yapısı hakkında derinlemesine bilgi sunan kitaplar bulunuyor. "Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir" ve "İlk Çağlardan 324'e İzmir Tarihi" gibi kitaplar, kentin geçmişine ışık tutarak, okuyucuları tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Edebiyat tutkunlarını da unutmayan İzBB Yayınları, Güney Dinç'in "Sevgi Tutsağı" ve Nahid Ulvi Akgün'ün eserlerini içeren kitaplarla edebiyatseverlere sesleniyor. Ayrıca, çocuklar için hazırlanan "İzmir’in Renkleri" ve "İzmir’i Boyuyorum - Doğal Yaşam Parkı" gibi boyama kitaplarıyla küçük okuyucuların yaratıcılığını geliştirmeyi hedefliyor.

İzBB Yayınları'nın bu değerli eserleri, İzkitapfest-İzmir Kitap Fuarı'nda da tanıtılıyor. Fuar, Kültürpark'ta düzenleniyor ve girişlerin ücretsiz olduğu etkinlik, kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, kültürel zenginliği ve edebi mirasıyla okuyuculara yeni keşifler sunmaya devam ediyor.

Editör: Sedef Didem Ezme